content

18 Eyl

Dr. Kazan Dağyakalı’nın Yeni Şiirleri

Dr. Kazan Dağyakalı, Ankara’dan seslenen şairlerimizden. Yeni şiirleri var masamda. Bu şiirlerin adları, Ayrılık, Hoşça kal, Kurban ve Hayal bu ya, şeklinde sıralanmış.

Dr. Kazan Dağyakalı, özlemlerini, hasretlerini, kızgınlık ve kırgınlıklarını, sitemlerini birbir sıralarken, bir ciddiyet içinde mısraları oluşturuyor. Yazdıklarının, yayınladıklarının, imzalarının arkasında mağrur duruşuyla dikkat çekiyor. Teslimiyeti yok açıkçası. İnsan onur ve gururunun hakkını veriyor.

Kurban ve Hayal bu ya adlı şiirlerinde, düşüncelerini ortaya koyarken, yer yer gerçeklerin sınırlarını zorluyor. Anlatmak istediklerini ortaya koymakta, anlatmakta zorlandığını görüyoruz. Karşı tarafın anlamadaki sınırlılıkları, tıkanıklarıyla sıklıkla karşılaşmanın sıkıntılarını yaşıyor şairimiz.

Ayrılık şiirinde, günlerce süren, yüreğindeki hasretlerden, içindeki dayanılmaz hasretlerden söz ederek, bir telefonunun çalmasının bile yeterli olacağı noktasından hareket ediyor. Bir yerinde bu şiirin şöyle sesleniyor:

Yolunu sokağımdan, geçirme alışkanlığı bile,

Ne kadar koyar insana,

Olayın sadece görünen yüzü fiziksel ayrılık,

Asıl önemli olan, veda etmemektir yürekten.

Hoşça kal adlı şiirdeki anlatım duygularını uzun soluklu. Hiç yoktan yere girilen günahlardan, tüm samimiyetle çıkılan yollardan, anlayışlardan söz ederek yola çıkılıyor Hoşça kal şiirinde Dr. Kazan Dağyakalı’nın. Bu şiirin bazı mısralarında şöyle sesleniliyor:

Gözün aydın, koymadın bir şey,

Salası bile okundu.

Yine de vefasızlık etmedim,

Can dedim, gömdüm yüreğime,

Artık özgürsün şimdi,

Keyfince gez, eğlen bensiz.

Tuz Gölü’nde,

Beypazarı’nda,

Peri bacalarında,

Yokluğunu katık yaptığım,

Tüm gecelerimde,

Son sözüm;

Her şeye rağmen,

Yine de hoşça kal.

 Dr. Kazan Dağyakalı, şiir dünyamızdaki ayak sesleriyle dikkat çeken şairlerimizden. Yeni şiirleri bize ulaştıkça mısraları arasında gezmeye devam edeceğiz efendim. Tebriklerimizi sunuyoruz.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank