content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Ara

Dr. Back-Up Bizi Nasıl Kandırdı?

Türkiye  çok garip bir ülke. Zira genel anlamda tüketiciye (müşterilere) karşı saygı gösterilmiyor. Verilen sözler tutulmuyor. İş bağlanana kadar ağızlardan bal damlıyor. Ancak vaadlerin yerine getirilmesi safhasına gelince yan çiziliyor. İnkar etme, yokuşa sürme, mazeret üretme faslı başlıyor.

Biz de, (eşim ve ben) Boyner-Bireysel Ürünler Satış ve Pazarlama A.Ş'ye ait (önce) Back-Up, sonra da Dr. Dr. Back-Up hizmetlerinin müşterisi olduk.

Aslında aile olarak, bu tip sağlık hizmetlerine ihtiyacımız da yoktu. Zira eski bir belediye başkanı ve en yüksek dereceden emekli bir memur olarak, çok sayıda alternatifimiz var; üst düzeyde bir Belediye (Eşrefpaşa) Hastanemiz mevcut. İki tane üniversite hastanesi var. Kaldı ki, (başta Gazi ve Ekol Hastaneleri olmak üzere) tüm özel hastaneler de bize karşı özel ilgi göstermektedirler.

Ancak bu tür hizmet kurumlarının pazarlamacılarına hayır demek çok zor. Hele bizim gibi üç evladının ikisi; dört torunundan üçü kız olan bir aile için. Telefondakileri kendi kızınız veya torununuz gibi hissediyorsunuz. Kırmak istemiyor, hayır demeye kıyamıyorsunuz. Mantığınız değil, yufka yüreğiniz galip geliyor. Neticede ciddi rakamları ödemeyi kabul ediyorsunuz.

1- Önce, Back-Up bizi şaşırttı. Yazlıktaki bir dolabı, deprem riskine karşı sabitlemek için eleman yolladı. Yarım saat bile sürmeyen bir hizmet. Birkaç vidanın takılması. Sonuçta astronomik bir rakam. Fatura vermek ise hak getire. Ve şikayet edecek muhatap bulamıyorsunuz. (En yüksek rütbedeki bürokratlara ve sayın bakanlara ulaşabilirsiniz. Ama bu kurumların (bırakın genel müdürlerine, şeflerine bile ulaşamazsınız.)

2- Sonra da Dr. Back-Up'tan ağzımızın payını aldık. Kandırılmış olduğumuzu gördük. Nasıl?

- 2011 yılında bize fatura ile birlikte "Bireysel Kaza Güvencesi" diye bir döküman yolladılar. Buna göre; "hediye olarak" bize "Bireysel Kaza Güvencesi" vermeyi, kazaen tedavilerde 5.000 TL'ye kadar ödeme yapmayı taahhüt ettiler.

- Maalesef eşim; 11 Kasım'da evde bir kaza geçirdi. Ayak bileği üç yerden kırıldı. Ertesi gün, ameliyat edildi. Ciddi bir fatura tutarı söz konusu oldu.

Ben de; verilen vaadlerin tutulacağını sanan, saf bir Anadolu çocuğu olarak durumu Dr. Back-Up'a aktardım. Ödeme yapılmasını istedim.

Cevap menfi oldu. Neymiş? Böyle bir taahütleri yokmuş? Söz konusu döküman bize yanlışlıkla gönderilmiş miş?

Çok şükür, 5 bin TL ile batmam. İhya da olmam. Ancak kandırılmış olmayı, aptal yerine konmayı hazmetmem mümkün değildir. Elbette yargı yoluna gittim. Hakkımı arayacağım. Ancak istedim ki, sevgili okurlarımız da mevcut düzeni tanısınlar, her vaade kanmasınlar.

2-Bu yetmiyormuş gibi; Dr. Back-Up 1.894 TL'lik bir fatura gönderdi. Gelecek yıl ile ilgili imiş.

a) Telefonda, eşim istemediğini ifade etmesine rağmen, (astronomik fiyatlara) Mamografi/kemik yoğunluğu/diyabet hizmetini koymuş. Kafadan 703 TL'lik bir şişirme yapmış. Ve ikaza rağmen yeni bir fatura göndermiyor.

b) Kaldı ki, benim kuruluşa karşı güvenim kalmamış. Faturayı tümüyle iptal edin diyorum. Kabul edilmiyor. Neymiş, süre geçmiş miş?

Peki hukuken yeni fatura gelmeden süre başlar mı?

Elbette yargıda bunun da hesabını soracağım.

İşte sade vatandaşlara reva görülen muamele budur. Holding olmak, güvenilir olmak anlamına gelmiyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank