- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Dr. Akgün: Yüzde 55 İle Seçimleri Kazanırım

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün dün, yenilenen ve aslına uygun yapılan İskele Restaurant'ta bir basın toplantısı düzenledi.
Tam tamına 3 saat süren basın toplantısında Dr. Akgün gazetecilerin her sorusuna yanıt verirken, aynı zamanda 10 yıllık projelerini açıkladı.
****
Basın toplantısında konuşurken, eğitim vakfı kuracağını ve kendisini eğitime adayacağını belirtince, "seçildiğin takdirde bir daha aday olmayacak mısın?" diye sorduğumda, itiraz etti ve iki dönem daha belediye başkanlığı yapacağının altını çizdi.
Bu şu demek, 5 yıllık dönem bittikten sonra 10 yıl daha göreve talip olacağını söyledi.
Başkan Dr. Akgün'e şunu hatırlatmak isterim.
25 yıl bir belediye başkanlığı için yeterli bir süre.
Bence seçildiği taktirde görev süresinin tamamladıktan sonra bir daha aday olmayacağını kamuoyuna açıklasın. Ve genç, dinamik, enerjik, vizyon sahibi birini lütfen yerine yetiştirsin.
25, 30, 35 yıl belediye başkanlığı mı olur? Bence bu son olsun.
****
Ayrıca seçildiği takdirde de, 20 yıldır hatta belediye başkan yardımcılığı döneminden beri yanında taşıdığı kadroyu da değiştirmesini öneririm.
Akgün'ü yenileyecek, yeni bir heyacan getirecek, yeni bir vizyon getirecek, itiraz edebilecek kadro tercih etsin. Emekliliği gelip geçmiş olanları da lütfen evine göndersin. Staretejik bir iki adamın dışında hemde istinasız hizmetleri için teşekkür ederek, yollarını ayırsın.
Evine göndermek istemiyorsa da, başka alanlarda kullansın, yine onlardan yararlansın. Ancak yakın çalışma ekibinden lütfen çıkarsın.
Yenilenmek ancak kendinin yenilenmesiyle değil aynı zamanda kadrolarını da yenileyerek mümkün olabilir. Ve uzun süredir görevde olanların yüz eskimeleri ancak böyle çözülebilir.

Seçilirse adliye yapar!

AK Parti Belediye Başkan Adayı Av. Celal Babayiğit'in, yeni belediye binasını adliye yapacağına yönelik açıklamasına da "seçildiği takdirde yapsın" diyerek, adliyeye bila bedelle yer tahsisini kendisini yaptığını belirterek, arazisi hazır arsaya da adliye binasını da iktidarın yapmasını istedi.
****
Belediye binasının fonksiyonlarını anlatarak, seçimleri en az yüzde 55 ile kazanacağını söyleyen Dr. Hasan Akgün, Belediye Başkan Aday Adayı Temel Eyüpoğlu'nun çevresiyle beraber kendisine destek verdiğini ifade etti.
Ayrıca Belediye Başkan Aday Adayı olan Recep Erol'un meclis üyeliğini kabul etmesiyle, yanında bulunanların kendisine gelerek, destek vereceklerini söylediğini, açık açık alana çıkmayacaklarını ifade ettiklerini ancak seçim afişlerini evlerine asacaklarını iddia etti.

****
Albatros'u satıp satmayacağını, ağaçları onun için kesip kesmediğini sorduğumda Dr. Akgün, açık açık o alanın turizm alanı olarak imarı olduğunu, 30 dönümlük arazinin 24 dönümünün bugünden daha yeşil olarak kalacağını ve önünde 300 dönümden fazla yeşil alan bulunduğunu belirterek, yeşilin ortadan kaldırılmayacağını söyledi.

****
Büyükçekmece Belediye Meclis Listesi'ne merkezin, (ilçenin) dört kişi yerleştirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ortaya çıkan listenin kendisine en az beş puan kazandıracağına inandığını belirterek, ortaya çıkan listenin mevcut durumundan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. İstifa eden 2 kişinin bir olumsuzluktan dolayı değil, kendisiyle görüşerek listeden ayrıldıklarını ve İbrahim Özdemir'in ise yerine önerdiği ismin yazıldığının altını çizen Akgün, seçim yarışında rahat olduğunu ve AK Parti'nin kamuoyuna duyurduğu projelerin kendi projeleri olduğunu iddia etti.