content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Ara

Dr. Akgün, AK Parti, Uzun, Orakçı ve Beylikdüzü CHP

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece'de bir markete girdim. Birşeyler alıp çıkacağım. Marketci, AK Parti'de yapılan son Danışma Meclis toplantısıyla ilgili Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un yaptığı konuşmada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü övdüğünü ve eleştirenleri de eleştirdiğini belirterek, Başkan Uzun'un yaptığı konuşmanın yanlış olduğunu söyledi. Ben de kendisine konuşmayı bilmediğimi, bilmediğim bir konuda yorum yapmamın yanlış olduğunu söyledim.
Ardından ilçe yönetiminden ve toplantıya katılan birkaç kişiyle konuşarak toplantı hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştım. Bir gazetede de toplantıyla ilgili detaylı bir yazı okudum.

Danışma Meclisi'nde bulunan partililer ve partinin yetkilileri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün 20 yıldır hiçbir şey yapmadığını ve AK Parti iktidarının vakti geldiğini söylemişler.
****
AK Parti İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit o kadar ileri gitmiş ki, son beş yılda okulların yüzde 80'inin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını, Tepecik'teki ve diğer mahallerdeki asfalt yol çalışmalarının da son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapıldığını iddia etmiş.
Sormazlar mı adama Mimarsinan'ı, Tepecik'i 2004/2009 yılları arasında AK Parti yönetti. Şayet aradan 9 yıl geçtikten sonra hala oralarda asfalt çalışması yapılıyorsa, AK Parti beş yıl iktidar olduğu beldelerde ne yaptı? Bu söylem bile AK Parti'nin iktidar olduğu beldelerde başarısız olduğunu kabul etmek değil mi?
Ayıp değil mi, herşeyi AK Parti ile başlatan hiçbir şeyi de muhalefete yükleyen bir siyasi zihniyetin mensubu gibi hareket etmek. AK Partililer, bu muhalefet zihniyeti ile seçimleri bir kez daha kaybederler.
****
Büyükçekmece AK Parti yönetimine ve onun başına, partinin büyük büyük yetkililerine şunu hatırlatmak istiyorum.
Dört seçimdir Dr. Hasan Akgün seçim kazanıyor. Dört seçimdir Dr. Akgün'e yetki veren milleti küçümsemek değil mi, Danışma Meclisi'nde yapılan konuşmalar. 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da kürsüye çıkarak, yapılan konuşmaların yanlış olduğunu, yapılanları görmemezlikten gelmenin, küçültmenin AK Parti'ye yakışmadığını böyle bir muhalefet anlayışının doğru olmadığını söylemiş.
Kendisinin de bir belediye başkanı olduğunu, Beylikdüzü'nde muhalefetin de salonda yapılan konuşmalar gibi açıklamalar yaptığını ve bunun yanlış olduğunu her yerde söylediğini, AK Parti'nin klasik CHP muhalefeti gibi davranmaması gerektiğinin altını çizmiş.
****
Sonuç olarak, muhalefet olanlar iktidar olanların olumluluklarını söylemeden, söylemlerini yapılanları görmezlik üzerine kurduklarında; sokakta yanıt bulamıyorlar. Yurttaşların tercihleri değişiyor. Siyasi okumaları farklılaşıyor. Her şeye muhalefet edenleri sandığa gömüyor.
Görülen o ki, 2014 yılında böyle giderse AK Parti bir kez daha Büyükçekmece'yi kaybedecek gibi...
****
Bir hatırlatma, AK Parti ilçe yönetiminin ihraç ettiği 4 meclis üyesi, ihraçlarının hukuk dışı olduğuna yönelik açtıkları mahkemeyi kazanmışlar. İlçe yönetimi 4 meclis üyesini mahkeme kararına göre kabul edecek mi yoksa mahkeme kararını görmezden mi gelecek? Yanıt bekliyoruz.

Orakçı, davetlerden vazgeçsin

Geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir yemek verdi. Kurucu Beldiye Başkan Orakçı'nın bu tür zorlama yemeklerden artık kaçınması gerekiyor. Yapmaya devam ederse de bence irtifa kaybetmeye devam edecek.
Gündemde kalmaya çalışırken tam tersini yaşayacak.
Beş yıl belediye başkanlığı yaptığı dönemde, başkan sıfatıyla davet çıkarınca yüzlerce insanın davete katılması zor bir şey değil. Davetlileri tek tek aramasına da gerek yoktu.
Ancak o artık bir belediye başkanı değil. Bu tür davetlerde, ilgisi olmayan kişileri de salona doldursa da bir gün onları da bulamayabilir.
Bizden dost hatırlatması.
Tek tek insanları arayarak davet edemiyorsa, bu davet işlerinden vazgeçecek. O artık eski bir belediye başkanı. Davetlerin gereğini yapacak.
Geçtiğimiz aylarda yaptığı davet de fiyaskoydu. Öğretmenler Günü ile yaptığı davet de... Salonda öğretmen olmayanlar olmasa, başka bir fiyasko yaşanacaktı.
Ya davetleri gerektiği gibi yapacak ya da bir daha davet yapmayacak. Ya da çok küçük salonlar tercih edecek...

Beylikdüzü CHP'nin dayanışma yemeği

Beylikdüzü CHP'nin Kaya Ramada Otel'de düzenlediği dayanışma yemeği, inanın son yıllarda düzenlenen en iyi parti yemeği idi. İzlediğim il yemeklerinde de daha iyi organize edilmişti. İlçe örgütlerinin yaptığı yemeklerle kıyaslamıyorum bile.
Hele hazırlanan dergi tam bir profesyonel çalışma örneği idi. İddia ediyorum, İstanbul CHP'den vazgeçtim, Genel Merkezin bile böyle bir profesyonel bir dergi çalışması olduğunu zannetmiyorum.

Genel merkez, Beylikdüzü CHP'nin düzenlediği dayanışma yemeğinin görüntülerini, Türkiye genelinde tüm örgütlere örnek olarak gösterir de, bir dayanışma yemeğinin nasıl yapılması gerektiğini CHP'liler öğrenmiş olurlar. Tabi bir ilçe örgütünün nasıl çalışması gerektiğini de...

Son söz: Beylikdüzü CHP ilçe örgütü ve ilçe başkanı aynı zamanda belediye yönetimine yönelik klasik (hiçbir şey yapmadılar) muhalefet zihniyetin de vazgeçerse, daha örnek bir ilçe olacaklar. Bizden hatırlatması.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank