- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Dört İmzanın Duygularından

Burdur ilimize bağlı, Gölhisar ilçemizde haftalık yayınlanan Pınar Gazetesinde yazı ve şiirleriyle dikkat çeken isim ve imzalar var.

Bunlar sırasıyla; Mehmet Şener, Mustafa Kaşıkçı, Zekiye Başgün, Mustafa Avcı. Şimdi bu isim ve imzalardan (Pınar Gazetesi: Sayı:659) aldığımız bazı cümlelerle devam edelim:

1. Hayatta çevremizin genişletilmesini arzu ediyorsak, sosyal biri olmak için adım atma niyetimiz hasıl olduysa, önce inanılmalıyız. Aile içinde, bireylerinin birbirine inançları ne kadar sağlamsa, aile yuvası da o kadar kavi olur. Dışarıdan ne kadar güçlü kasırgalar essede, karşılıklı inanç olduğundan aile yuvasında en ufak çatlak oluşmaz (Mehmet Şener)

2. Ah be o dost yanımda olsaydı. Ve daha onlarca değişik keşke, kurumuş dudaklarımız arasından dökülüverir. Dost ararız. Geceleyin karanlık sokaklarda kalmış bir insanın geleceği yolu görebilmek, tutacağı dalı eline alabilmek için arzuladığı el feneri veya bir mum ışığı gibi ararız dostumuzu. İşte o an orada oluverse her şey yoluna girecektir, tüm dertlere derman, tüm sıkıntılara çare olacaktır, ama yoktur işte. (Mustafa Kaşıkçı)

3. Kaybettiğimiz değerlerle birlikte, kendimizi, özümüzü kaybediyoruz, farkında değiliz. Çalıştırmayıp uyumaya alıştırdığımız beyinlerimiz bir kere düşünmeye yöneltsek, o zaman en ufağından, atalarımızın bize bıraktığı gibi o güzel hikayeleri bizler, bizden sonraki kuşaklara bırakamayacağımızı göreceğiz. Yada yaşadığımız olayların canlı olarak yaşandığını örnek olarak vererek aktarmış oluruz (Zekeriya Başgün)

4. Ve Mustafa Avcı’nın yedi dörtlükten meydana gelen “Toprak” adlı şiirinden bir dörtlük:

Canlı varlıklar doyuran topraktır,

Türlü ürünü, meyvesini verir,

Toprak olmasa canlılarda olmaz,

Toprak olmasa, dünya neye yarar?

Dört hemşehrimiz, duygularını Pınar gazetesi sütunlarında ortaya koydukları, okurlarıyla paylaştıkları için tebriklerimi sunuyorum efendim.