- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Doktorlarımıza Teşekkür Ediyoruz

Doktorlarımıza  Teşekkür EdiyoruzAhmet Sargın
Hastalık ve sağlık Rabbimizin bize sunduğu nimetlerdendir. Sağlıkta şükretmek, hastalıkta da sabretmek ve sağlığın kıymetini bilmek gerekiyor. Ne yazık ki,  hastalanınca çok kuruntulu şeyler aklımıza geliyor ve çok aceleci davranıyoruz. Hastalığın telaşından bir çok şeyi de ihmal ediyoruz.. Ölümü de üzerimize kondurmak istemiyoruz. Rabbim kimselere dert verip derman aratmasın.

Malumunuz olduğu gibi eşimin rahatsızlığı nedeniyle 10- 15 gündür doktorlarla ve hastanelerle muhatabız. Elime tahlil sonucunu  uzatan bir bayan görevlinin" Eşiniz mi? Yazık pek de gençmiş!" demesi biraz  duygulandırdı beni.  Ölümü kabulleniyoruz, sabretmeyi de biliyoruz ama, çocuklarımızın mürüvvetini görmeden hayattan ayrılmak hüzün bırakıyor  gönlümüze…Elbette her şeyin sahibi Yüce Yaratan bilir!

Duygusallığımı kabulleniyorum, olaylar karşısında susup hüzünlendiğimi de biliyorum. Sabretmemiz gerektiğini, şükretmeyi ve Mevla''ya dua etmeyi unutmadığımızı da ifade etmek istiyorum. Yaşımızın ilerlemiş olması artık bize ölümü hatırlatıyor bundan da haberdarız. Ne gariptir ki, ölüm insanın nefsine ağır geliyor. Amenna ve saddakna, Rabbimin katından gelen her şeye şükürler olsun. Başımız gözümüz üstüne.
***
Böyle bir başlangıçtan sonra, hastalığımız sürecinde  ilgi ve alakalarını gördüğümüz doktorlarımıza, dost ve arkadaşlarımıza teşekkür edelim istedik. Hepsinden Allah Razı olsun.
Sabırsızlığımız ve aceleciliğimiz için de onlardan özür diliyoruz.

Öncelikle Yozgat Araştırma Hastanesi Dahiliye Doktoru Elif Börekçi hanımefendiye, doktor eşi Genel Cerrah Hasan  Börekçi''ye, bölümde görevli tüm personele teşekkür ediyoruz.  Arkadaşım, kardeşim Yalçın Karadavut''a teşekkür ediyorum.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Acil Servisine, serviste görevli arkadaşlarımıza, Doktor Adem Kara''ya, Genel Cerrah  Uzmanı Doktoru Murat Başer''e teşekkür ediyoruz. Yozgat Devlet Hastanesi  Gastroloji Uzmanı Dr. Murat Deveci''ye, Komşum, ve dostum değerli kardeşim hastane Müdür Yardımcısı Abdullah Lafçı''ya teşekkür ediyoruz.

Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Yüce''ye, Başhekim Yardımcısı  Genel Cerrah  Doç. Dr. A.Samed Yalçın''a, acil servis doktorlarına, yakın ilgilerini gördüğümüz  hastane çalışanlarına, bize yardımcı olan Hüseyin isimli genç arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Yozgatlı hemşehrimiz, her zaman yardımımıza koşan, Ankara''daki tek sığınağımız, dara düşünce baş vurduğumuz yakın dostumuz ve emeğini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Ağabeyimiz,  Avukat- siyasetçi ve  bir dava adamı Hayrullah Başer''e, oğlu Mustafa Başer''e teşekkür ediyoruz.

Eşimin  rahatsızlığını duyup telefonla arayan, gönlümüzü alan, acımızı paylaşan, mesaj bırakan, hal hatır soran, dualarını bizden esirgemeyen dost- yaren ve gönül dostu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kayseri''den Mustafa İdiz  başta olmak üzere diğer arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, Trabzon''dan Emekli Hocam Mehmet Müftüoğlu''na, Ankara Yüksek İhtisas''tan Osman Tekin''e teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ankara da tedavi sürecinde kahrımızı çeken, bize ve hastalığımıza ortak olan bacanağım Bilal Sarıaslan''a, baldızım Sevgi Sarıaslan''a, yeğenlerimiz  Samed ve Emre Sarıaslan''a teşekkür ediyoruz.

Ben mi? Ben hastalığımı unutmuştum ama, dün gece yeniden hatırladım sahi ya ben de hastaydım ya?…Sıra bana geldi mi,  dersiniz? Cümlenizden Allah Razı olsun acılarımız sizlerin desteğiyle hafifledi. İnşallah hastamız da Yüce Allah''ın  takdiri ve sizlerin duasıyla sağlığına kavuşacaktır..Doktorların ifadesiyle süreç uzun soluklu bir süreç olup, tedavimiz devam edecektir.  Mevla cümlemizin yar ve yardımcısı olsun…
Ahmet SARGIN