- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Doğruları Söylemek Suç Oldu…

Ağzına sağlık. AYM Başkanı, Haşim Kılıç’ın konuşması,( ben dahil) milyonlarca kişinin yüreğine su serpmiştir. Kendisini tüm kalbimle kutluyor ve hayır dualar ediyorum.

Herkesin susturulduğu; baskı altında tutulduğu; medyanın büyük bölümün yandaş haline getirildiği; hukuk düzeninin dejenere edildiği; yolsuzluk / rüşvet /torpil /kayırma/kıyım ve zulümlerin her tarafı kapladığı ; iç ve dış politikamızın  ABD / AB / İsrail /Vatikan  ve asırlardır sarsılmaz iş birlikçileri olan İran ‘ın  güdümüne sokulduğu ; ( meydanlarda söylenen büyük sözlerin aksine) milli çıkarlarımızın sürekli darbelendiği ; ekonominin çöktüğü; dış borç artışının Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığı ; her türlü fikir – ifade ve teşebbüs hürriyetinin kısıtlandığı ;TBMM’nin devre dışı bırakıldığı ; özellikle  AKP Grubunun tam anlamı ile parmak indir-kaldır ve alkışlama robotu haline düşürüldüğü ; kanunların pervasızca çiğnendiği ve keyfi olarak değiştirildiği; aylardır “Tek Adam” yönetimine karşı çıkan ve biat etmeyenlere karşı zulüm/ kıyım/ baskı/hakaret/ iftira/aşağılama//dışlama/yalan kampanyalarının sürdürüldüğü; PKK –KCK ve BDP ye tam anlamı ile teslim olunduğu ve Güneydoğu Anadolu’da devlet otoritesinin tamamen kaybolduğu, terörist bölücülere her türlü destek ve hoş görünün gösterildiği , buna rağmen terör olaylarının artarak sürdüğü; bu vahim – iç karartıcı-moral bozucu –ülkeyi uçuruma ve parçalanmaya sürükleyen ortamda , Haşim KILIÇ’ ın konuşması , çok yararlı ve isabetli olmuştur.

Şüphesiz; bunun iktidar tarafından değerlendirileceğine, kendilerine çeki düzen vermek için vesile kılınacağına inanmıyorum. Nitekim , (yıllardır devamlı kendilerine destek vermiş , AKP nin kapatılmasını önlemiş bir kişiye karşı) hemen karalama – iftira –kötüleme  kampanyaları başlatılmıştır. Tüm tetikçiler atışa başlamıştır.” Seni de dinliyorlar “ yalanları/ tehditleri ve şantajları gündeme sokulmuştur.

Elbette ; sadece AYM Başkanının konuşması kafi gelmez. Ülkesini seven ,  tehlikeleri idrak eden , her kesin sesini yükseltmesi ve vatana sahip çıkması ve Vatanımıza sahip çıkması şarttır. Mesela;

1-   Başbakan ne hakla ve hangi gerekçe ile , Ermenilerden özür dilemiştir? Milli çıkarlarımıza darbe vurmuştur. ABD ye yaranma uğruna , dış politikamızda tamiri imkansız yaralar açmıştır. Bunu yaparken kime danışmıştır?(Gerçi , danışmak gibi bir alışkanlığı yoktur.)

a)   Bu , soy kırım masalını sürdürenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Bücür Ermenistan’ı ve onları kullanan Diasporayı , daha da şımartacaktır.

b)   Başbakan bilmiyor mu ki; Ermeni çeteleri 518 bin 105 Türk’ü katletmiştir. Biz , Çanakkale –Filistin – Musul ve Kafkasya’da savaşırken, 23 yerde isyan etmiş  / düşman saflarında yer almış / Rus –Fransız – İngiliz orduları ile iş birliği yapmıştır.  Van – Bitlis ve Çatak’ta onbinlerce  Müslümanı katletmiştir. Bir marifetmiş gibi tamir ettiğiniz Akdamar kilisesinde bulunduğu adada, kızlarımıza kadınlarımıza tecavüz etmişlerdir.( Bunların çoğu , namusunu korumak için , göle atlayıp kendi canlarına kıymışlarıdır.)Sadece , 17 Mayıs 1915 de , Van ‘da 80 bin Müslüman katledilmiştir. Bölge Müslüman Türklerin toplu mezarları ile doludur. Tek bir Ermeni toplu mezarı yoktur.( 1,5 milyon ermeni katledilse , kaç toplu mezar olurdu?)

Başbakan ; okumuyor, araştırmıyor, kimse ile danışmıyor ve böyle vahim hatalar sergiliyor. Bir asırdır sürdürülen Ermeni Yalanlarına destek oluyor. En vahimi de, dış politikada , nasıl titiz davranılması , her sözün nasıl düşünülerek ağızdan çıkması zaruretini bilmiyor. Azeri kardeşlerimizi katleden pislikler özür dilemezken i itibarımıza darbe üstüne darbe vuruyor.

2-Hatları ve yolsuzlukları saymakla bitiremeyiz. Buyurun:

a)  Havuz medyasının ve yandaşlarının vergi cezaları , nasıl olurda , bir kalemde sıfırlanır?. Devletin , Milletin 700 Milyon Türk Lirası  bağışlanır.

b)  2001 ekonomik krizinden sonra , hazine Garantisi uygulaması kaldırılmıştır. Ama ne görüyoruz ki ; TBMM’nin bilgisi dışında , 19 Nisan 2014 tarihli bir yönetmelikle , aylarca evvel yandaşlara ihale edilmiş büyük ihalelere , Hazine Garantisi getirilmiştir. İhale sözleşmelerinde olmayan ve hukuka aykırı olarak (makable şamil) geriye dönük olarak uygulanacak bir icraatla , Milletimizin sırtına ,yaklaşık,50 Milyar Dolarlık bir yük binecektir.( 3. Hava Limanı / 3. Köprü/Şehir Hastaneleri/Gebze – İzmir Otoyolu- Avrasya Tünelleri Vs.)

  Bu tablo ; ne hukuka, ne de vicdanlara sığmaz. Ama , yandaşlara kıyak çekilecek diye, her yol mubah görülmekte, sonra da dürüstlük nutukları atılmaktadır.

Tek çıkar yol , bu iktidardan kurtulmaktır…