content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Oca

Didim’de Neler Oluyor!

kşamki planım oturup birkaç satır yazı yazmaktı. Kafamı dinlendirmek için de bir yol bu tabii. Fakat ikide bir elektriklerin kesilmesinden dolayı, AYDEM''i veya beceriksiz diğer sorumluları da geçip sövme sayma işlemlerimi Tesla''ya kadar götürdüm. İki damla yağmur düşse elektrikler kesiliyor. Beni bir yana bırakın, şurada İngilizler kalıyor; ayıp oluyor onlara. Her ne kadar, ev mev alıp mülk sahibi gibi de gözükseler, onlar misafir burada. Tabii, insan denen nesnenin ne olduğunu anlamayınca insanlarımız, Türk olmuş, Kürd olmuş, İngiliz olmuş, ne fark eder?.. (..) Kısacası; burada elektrikçiler doğru dürüst çalışmıyor veya beceriksizler.

Apartman kapısının hemen üstünde telefon bağlantı kutusu var. Askı çengelinden kurtulmuş, ana kablosuna takılmış, sallanıp duruyor iki aydır. Ne gelen var ne giden. Telefon ve Internet bağlantı sorunları da var. Kısacası: burada Telekom da iyi çalışmıyor veya beceriksizler..

Geçen gecelerin birinde Didim''de büyük bir soygun oldu; organize olduğu belli. Yirmi farklı yerde aynı anda olan soygunlar.. Büyük mağazalara dadanmış hırsızlar. Bu bir yana, zaten geldiğimden beridir duyduğum hırsızlık vakıaları yüzlerce. Bu da bir yana, polisin hiç çalışmadığı sözleri herkesin dilinde; tuhaf tuhaf vukuatlar; misal: fuhuş olayları, kadın ve genç erkek satışları doruk noktalarda; edindiğim izlenim şu: burada, Didim''de polis teşkilatı çalışmıyor veya beceriksizler. Kötü bir söylence daha var: pek çok suç oluşumu ile beraber çalışıyor polis.

..

Öğrendikçe, duydukça yazmaya devam.

Şu da sebep oluyor olabilir yukarda anlattığım vakalara: Burası bir tatil yöresi. Her gelen çalışmaması gerektiğini mi hissediyor nedir?

İngilizler yavaş yavaş gidiyorlar buradan. Haklılar adamlar. Bu kadar pisliğin içinde ne yapsın adamlar?..

Kısacası: Didim'de neler oluyor?.. Bileniniz var mı? Ben daha yeni geldim buraya. Yüzlerce insanla konuşmama rağmen anlayamadım hala.. ..

Turhal da böyleydi. Örneğin belediye boğazına kadar pisliğe batmış. En son, ben oradan ayrılmadan önce, başkan yardımcısının vukuatlarını oranın halkı duymuştu. Tam bir rezillik! demişlerdi.

Sex alemleri, vurgunlar, sayaçlar.. ağzılarda çalkalanıp duruyordu.

Hani bunlar iş değil, diyeceğim, fakat kokudan şiir miir yazamıyoruz, ona yanıyorum.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank