content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Şub

Değişim Şart…A’dan Z’ye…Dinden İmana! Amma AN-LA-YA-NA

Değişim...

Bugünün dünden farklı olması...

Ve Yarının da bugünden farklı olması...

Değişmek...

Farklılaşmak...

Yerinde saymamak...

Durmamak..

İlerlemek...

Evet; babamızın, annemizin kendi anne ve babalarından ne kadar ileri olduklarını az çok anlayabilsek de, kendi dedelerinden, ninelerinden ne kadar ileri olduklarını, onlardan farklı olduklarını ancak anlatılanlardan yola çıkarak anlayabiliriz amma; bizlerin anne ve babalarımızdan ve de dedelerimizden ne kadar ileri olduğumuzu, değiştiğimizi, yaşantımıza hedefler koyduğumuzu, rastlantılara ve kaderciliğe  bırakmadığımızı çok çok iyi tahlil edebiliriz.

İşte o zaman bir milletvekilinin (pek hoş olmasa da) dediği gibi "hala bıraktığım yerde  otluyorsunuz!" diyerek vatandaşı aşağılamasına engel olabilir, yine bir Bakan'ın babası yerindeki vatandaşa (terbiyesizce); "hadi takla at da beni sevdiğini anlayayım" dediğinde tam aksine birey olarak biz ona değil takla, taklalar attırabilir ve yine hac farizasını yerine getirmek için kendisinden helallık dileyen, müsaade (ne gereği varsa) isteyen vatandaşa;  "dikkat et Muhammet seni yakalamasın" diyerek alay eden ve vatandaşı tiye alan haddini bilmez bir başka milletvekiline şamar atar gibi cevap verebiliriz!

Çağımız HIZLI bir çağ! Hızına erişilmesi mümkün olmayan bir süreçten geçiyoruz.! Eğitim yaşı 05'lere düştü! Üniversite mezunu olmayana (ki onlara bile zor) ekmek yok gibi bir devirdeyiz. Her şey değişiyor. A'dan Z'ye tabiriyle her şey... Din - İman anlayışı bile değişiyor! Müftü- Dede - Papaz - Papa, artık eskiler gibi ESKİ ALIP ESKİ SATMIYOR! Onlar da yenilenmek mecburiyetinde kalıyor...

Peki Siyaset! Peki Temsilcilikler!

Peki İdareciler! Peki Kanaat Liderleri!

Bir bilenler! Yöneticiler! Kadroları!

Meclisleri! Cemaatleri! Toplulukları!

Bunlar değişiyor mu?

Değişmeleri  gerekmez mi?

Kim değiştirecek? Kim kırbaçlayacak?

Elbette ki anne ve babasından bir adım önde olanlar... Hatta bir değil, bir kaç adım, bir kaç yıl önde olması gereken sen  - ben, siz - biz..Yani ilerici halk..

Sözün Özü!

İçinde değişim duygusu olmayanlara yol vermeyelim!  İşgal ettikleri yeri DAR edelim! Yenilikten yana olmayanlara, yenileşmeyenlere, ESKİ TAS, ESKİ HAMAM ve ESKİ KURNA olanları ESKİCİYE gönderelim! En azından orada başka bir şekle de sokulsalar da, nihayetinde YENİLENECEKLERDİR. Bu bile bir değişimdir. Zorraki de olsa değişimdir... Yolu açmaktır... İlerlemektir.. Farklılıktır... Yerinde saymamaktır...Sormak sorgulamaktır...

En önemlisi de kendine olan saygınlığındır.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank