content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Kas

Davacı Değilim..!(II)

Netice olarak ben ak diyeceğime kara dedim ve haklı olduğumu düşündüğüm davayı kaybettim diyen Bilal Duman” ifadelerimde defalarca söyledim.Bu darp olayına kadar kulaklarım gayet güzel ve net bir şekilde duyuyordu.Raporlardan anlaşılacağına göre sol kulağımda % 35 derece işitme kaybı olduğu belirtilmektedir.Sıkıntı bu rahatsızlığın olaydan öncemi sonramı olduğu konusudur.Ben ısrarla olaydan sonra dememe rağmen kendimi ve sıkıntımı bir türlü ne hekimlere nede hâkimlere anlatamadım.Yargılama süresince sorulan soruları duyma kaybı yaşadığım için anladığım kadarıyla Allah biliyor doğru algılayıp cevapladığımı düşünmeme rağmen haklı davamda haksız çıkmamı anlamış değilim.

Hakim bey kürsüden inerek yanıma geldi. Kulağıma Üç kez davacı mısın değimlisin diye tekrar ettiğinde ben konuyu algılayamadan ağzımdan davacıyım diyeceğime değilim ifadesini kaçırdım. Ve böylece davayı kaybettim. Ben davacı olmayacaktım da neden 3 yıl boyunca hastane ve mahkeme kapılarında süründüm. Bunu da anlamış değilim. Büyük çoğunluğumuz kanunun kestiği parmak acımaz deriz .Ama benimki çok acıdı ” dedi.

Mahkemeden çıktıktan sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmiş oldu. Mahkeme sonrası gecem dâhil aradan geçen süre içerisinde ve hala nasıl oldu da bu yanlışı yaptım diyerek uykularım kaçıyor, kendi kendimi suçluyorum. Olay sonrası konuyu yeniden gündeme taşımak için başvurduğum hukuk adamlarından edindiğim bilgiye göre duyu kaybı nedeniyle yargılama süresince kanun gereği yanımda avukat olması gerektiği yolundadır.

Saygıdeğer okurlar, olayın içeriği akında bilgi sahibi olmanız için olayı kısaca özetlemek gerekirse; Ünye’nin eski nakliyecilerinden 83 yaşındaki kaptan şoför Bilal Duman yaklaşık 3 yıl kadar evvel ikamet ettiği mahallesinde görev yapan bir temizlik çalışanına o tarafı temizleyip bu tarafı temizlemeden geçmek yerine görevini hakkıyla yaparsan mahallenin her tarafı kimse rahatsız edilmeden temizlenir şeklinde bir ifade sarf etmesi üzerine aralarında sözlü bir sataşma yaşadığı kişi tarafından bir süre sonra Ünye Devlet Hastanesi yakınındaki bir fırının önünde karşılaştıkları sırada sen benim anama sövmüşsün diyerek kulağının tözüne bir yumruk attığı ve çevreden yetişenler tarafından kanayan kulağının tedavisi için götürüldüğü Ünye devlet hastanesinde yapılan müdahalenin ardından taburcu edilerek vurulan yumrukla sağ kulağında duyu kaybına sebep olduğu gerekçesiyle kişiden davacı olarak olayı yargıya taşıdı.

Yaklaşık üç yıl süren davanın olayla ilgili teknik ve adli tıp raporları alınması esnasındaki zamanın uzamasından kına gelerek da kendini ispat edemediği için davayı kaybettiğini ileri süren mağdur Bilal Duman Allah kimsenin başına böyle bir hal vermesin. Ne yapacağımı nasıl yapıp ta bu sıkıntıdan kurtulacağımı davayı açtıktan sonra sürecin işleyişiyle birlikte öğrendiğimde iş iten çoktan geçmişti.

Hem mağdur olacaksın ,hem de kendini yalnız başına savunamadığın için kendi yanlışlığın yüzünden Mahkemeyi kaybedeceksin buna anlam vermek mümkün değil.Mahkemeyi haklı yada haksız kaybetmek bir yana,evde hayat arkadaşımla kulağımın duymaması yüzünden her daim yaşadığımız olumsuzluk bir yana diye dert yandı. saygıdeğer okurlar darp edildiğini ve bu nedenle kulağında ileri derecede işitme kaybı olduğunu ileri süren Bilal Duman’ın 3’ü Ünye Devlet Hastanesinden,3’ü Ondokuzmayıs Üniversitesinden,1’ri Ordu Adli Tıp Şube müdürlüğünden olmak üzere toplam 7 adet raporu, son olarak T.C.Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2.İhtisas Kurulu tarafından değerlendirildi. Basit bir tıbbi müdahale ile kulaktaki sıkıntı giderilebilir ve hayati tehlikeye sebep olacak bir olay değildir, diye rapor edilmesine rağmen üstüne üstlük hakim beyin duruşma esnasında kürsüden kalkarak yanına gidip kulağına üç kez üst üste sorduğu davacı mısın değil misin sorusuna davacı değilim diyerek cevap verdikten sonra yanlış ifade ettiğinin farkına derhal vardığını ama iş işten geçti bir kere diyen Bilal Duman ben yağmurdan kaçarken doluya tutuldum dedi.

Yazımıza Anadolu da bazı hekimden ve hâkimden kendilerince dertli olanlarımızın ifadesiyle: Allah hiçbirimizi, hiçbir kimseyi kendilerini ve kendimizi ifade edemeyecek bir olumsuzluk nedeniyle hekime ve hâkime düşürmesin, ama onlarsız da bırakmasın diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Davacı değilim..!(2)

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank