content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Şub

Cybersapience İnsan Topluluğunda İnsan Ömrü

Dünyanın en uzun ömürlü insanı, Japon Shigechiyo Izumi'ye aittir. Bu kişi 120 yıl 237 gün yaşamıştır. Buna karşılık, Nuh A.S. ın 950 sene yaşadığı söylenmekte. Yalnız bu senenin hangi ölçüye göre veya zaman birimiyle belirlendiği konusunda bilgim yok. Ancak her halükarda bu günkü insanlardan çok çok daha uzun süre yaşadığı kesin.
O zamanın insanlarının metabolizmaları nasıl dayanmış bu kadar uzun yaşamaya merak edilebilir.
Bilgi toplumundaki faktörler nedeniyle insan ömrü 55-60 yaşlarından 75 yaşa kadar uzamıştı. Bu gelişme veya ilerleme ivmesi Cybersapience insan topluluğunda da devam edecektir. Bu hem hücre yenilenmelerini ve hücre takviyesini sağlayacak nano işlemciler aracılığıyla sağlanacak hem de insan uzuvlarının büyük oranda yapaylaşacağından dolayı ağrı ve acıların romatizmal şikayetlerin sonu gelecektir.

İnsan hücrelerinin sentetik plastik ve metal alışımlı kombinasyonlarla uyum sağlamasıyla birlikte ayakta kalmayı sağlayacak direnç yapay olarak oluşturulacaktır. Buna ilave olarak en önemli olgu, beyin hücrelerinin devamlılığının sağlanmasıdır. Malum olduğu üzere insan hayatta kaldıkça bütün hücreleri yenilenirken beyin hücreleri yenilenmemekte belli bir yaştan hücre ölümleri gerçekleştiğinden dolayı ALZHAİMER hastalığı kaçınılmaz hale gelmektedir. Şu açıdan da olaya bakabiliriz. Zaten eğer beyin hücreleri yenilenmiş olsaydı, eski beyin hücremiz zamanında yaşadığımız olayları, beynimize kaydettiğimiz bilgileri o ilgili hücrenin ölümüyle unutacak yeni beyin hücresi öğrenme güçlükleri veya gecikmeleri doğuracaktı. İnsan doğduktan sonra yeni beyin hücrelerinin oluşmamasının altında yatan ilahi hikmette bu olsa gerek.

Beyin hücrelerinin devamlılığının olmaması varolan beyin hücrelerinin korunması veya ömrünün uzatılması zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Bu hücrelerin ömrünü azaltan veya ölümüne yol açan faktörlerin beyin üzerindeki etkisi araştırılıp teker teker incelenerek bu faktörlerin olumsuz etkileri ya bağışıklık önlemiyle, ya da yine yapay hücre takviyesiyle sağlanabilecektir. Ancak her halükarda yine de organik insanın beyin hücresinin çok fazlaca uzatılamayacağı bir gerçektir.

Bu konulara ileriki bahislerde ayrıca değinilecektir.
Mutlu yarınlar temennisiyle.
Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar http://www.yazarport.com, http://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net http://www.bilgievreni.com, http://www.siyasalforum.net http://www.gercekgazete.web.tr ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank