content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Oca

Çürük Domatesleri Ayıklayalım !

Ben demiyorum... Amma katılıyorum. Kasım ZOTO, bombalıyor. “Çürük domatesler kasayı kokutuyor” diye.

Türk turizminin geleceğinin parlak olduğunu kaydeden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Genel Koordinatörü Kasım ZOTO, özellikle global kriz sırasında dünya turizmi %4 küçülürken, Türk turizminin %3 büyümesinin bunun en açık göstergesi olduğunu söylüyor.

Ülkemize geldiğinde, Türk misafirperverliği ile ağırlanan turistlerin genellikle memnun ayrıldığını söyleyen Kasım ZOTO,, turizmde sürdürülebilirliğin devamı noktasında ‘misafirlerin memnuniyeti’ ve mutlu ayrılmalarının önemine dikkat çekiyor.

"Çürük domateslere ceza verip, sistemden atmak gerekiyor" diyor!

Gerek döviz girdisi, gerek istihdam olarak turizme büyük umutlar bağlayan ülkemizin, dünya turizminde bilinirliğinin artma sürecinde, yaşamakta olduğu ‘bir takım aksakları bir an önce çözmesi gerektiğini ifade eden Kasım ZOTO,, konuşmasına şöyle devam ediyor:

“Türkiye turizm sektörü geçen 30 yılda çok şey öğrendi, ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe edindi. Şu an, dünya turizm liginde bulunduğumuz 7 sıradan, ilk 5 arasına girmek için yoğun çaba harcıyoruz. Turizmde bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımız çok güzel, hedeflerimiz ondan da güzel.. İşte bu noktada, sürdürülebilir turizm çok önemlidir. Sürdürülebilir turizm için de, “misafirlerin memnuniyeti, tanıtım, eko-turizm, turizmin çeşitlendirilmesi vs” gibi birçok maddeyi alt alta sıralayabiliriz. Bunlar arasında, özellikle “misafir memnuniyeti” en üst sıradadır.” “Ancak,”kapkaç, dolandırıcılık” gibi konularda, turistleri mutsuz eden sorunlar devam ediyor. Aslında sistem içerisinde bunu yapanların oranı, %5’leri bulmaz. Fakat, %5 çürük domates tüm kasayı kokuttuğu için, artık turizmin içerisindeki çürük domatesleri sistemden atmamız gerekiyor. Diğer bir deyişle, sisteme zarar veren “kişi veya kurum” tespit edildiğinde; gerekli olan en ağır ceza verilip, “sistemden çıkartılması” gerekiyor.”

Ya, herkes sorumlu, ya hiç kimse sorumlu değil

Dünyanın en eski marka şehirlerinden biri olan İstanbul’da, halen turizmde bir koordinasyon ve dolayısıyla yönetişim probleminin olduğunu söyleyen Kasım ZOTO, sektörün tüm birimlerinin “tek merkezden üretilecek kararlarla yönetilmesi”nin önemine değindi. Turizmin sektörel yöneltim ve yönetimde ciddi bir yetki karmaşası olduğuna işaret eden Kasım ZOTO, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Halen; ‘ya herkes sorumlu, ya hiç kimse sorumlu değil’ yaklaşımı ile turizmi yönetiyoruz. Eğer, bir başarıdan söz ediliyorsa bunda herkes sorumlu oluyor. Eğer, konu bir sıkıntılı ise, bir sorumlu bulmak zor, herkes kendi yetkisinin dışında olduğunu belirterek, “topu taca" atıyor...

Sözün Özü!

Çürük domatesleri kasadan ayıralım..hatta ATALIM.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank