- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Cumhuriyetimize Sahip Çıkalım


Sevgili okurlarım, bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 87. Yıldönümünü, endişeli duygular için de kutlamaya çalışmaktayız. Dünyamız üzerinde yerini alan son İmparatorluğu’nun siyasî ve fiilî hayatına son veren hâdiselerin neler olduğunu çoğumuz bilmekteyiz.

O dönemde İmparatorluğu yönetenlerin acizliği nedeniyle, devletin hükmü varlığı sona ermiş oldu.

Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin şahlanışını sonucunda, kurtuluş savaşı başlatıldı. Zaferle sonuçlanan kurtuluş savaşı sonucunda, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurulmuş oldu. Cumhuriyetimizin varlığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletinin ve Türk Ordusu’nun eseridir.

Bu eserin üzerimizde gözü olan emperyalistlerin, hala maksatları son bulmadığı görülmektedir. Ülkemiz, dünyanın güç dengesinin çok hassas ve kritik bir yerinde yer almaktadır. O nedenle bu koşulları göz ardı etmememiz gerekmektedir.

Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Bu kritik durumu bilen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin dünya var oldukça yaşamasını ve her türlü tehlikeden korunması görevini gençlerimizle emanet etmiştir.

Bunu bilelim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak yoluna devam edecektir. Bu yolda yürümeğe engel olmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ülkemiz demokratik, laik ve çağdaş kimliğiyle, gelişip yücelmeye devam edecektir. Türk Milleti, Cumhuriyetimizi gelecek nesillere taşımakta karalı olmak zorundadır.

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 87. Yıldönümünü, milletçe aynı duygu beraberliği içersinde, kutlanmalıyız. Aksi düşüncelerin hiçbir kimseye fayda ve yayar sağlamayacağını da bilmeliyiz.
Dünya yüzündeki son müstakil Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasî ve fiilî hayatına nihayet veren hâdiselerin milletlerarası resmî vesikası” olarak tabir edilen Mondros Mütarekesi’nden sonra, Kurtuluş Savaşımızın kazanılması, zaferle sonuçlanması ve kutsal vatan topraklarının savunulması, tarihî geleneğine uygun olarak öncelikle Türk Ordusu’nun eseridir.

Dünya güç dengesinde, çok hassas ve kritik bir yere sahip olan ülkemizin yarınlarını düşünmeliyiz. Buna inanıyorum ki cumhuriyet’in geleceğe taşınması, her açıdan başarıları ve nitelikli gençlerimizle mümkün olacaktır. Bu nedenledir ki Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizi korunup kollanmasını gençlerimize emanet etmiştir.

Ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olan demokratik, laik ve çağdaş kimliğiyle geliştirilip yüceltilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, gelecek nesillere taşıyacağımız en değerli mirasımız olacaktır.

Bu duygularla, milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.