content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Eki

Cumhuriyet Yıkılacaksa Yıkılsın(!)

Avcılar CHP İlçe Başkanı Bayram Acar ve İl Genel Meclis Üyesi İsmail Çelebi yok kenarına atılan  Atatürk büstü nedeniyle yaptıkları açıklamada; Cumhuriyeti, laikliği ve bağımsız-lığımızı ortadan Unknown Object kaldırmak için şuursuzca saldırılan zihniyetlerin amaçlarına ulaşamayacağını ve milyonlarca Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söylemişler.
Ve bizim gazetemizde manşet atmış: Nankör ve Hainler... Yol kenarına atılan Atatürk büstü cumhuriyete saldırının kanıtıymış!
90 yıllık Cumhuriyet, 'bir Atatürk heykeli yol kenarında bulundu diye yıkılacaksa yıkılmalı.'
'Milyonlarca Mustafa Kemal Atatürk varsa' ve buna rağmen cumhuriyet yıkılıyorsa yıkılmalı.
Gözyaşları dökenlerin söylediklerine göre, yıkılmak istenen Cumhuriyetin zaten dayanağı kalmamış demektir. Söylenen argümanlar bile gerçekçi değildir.
****
90 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca komünistlerle, solcularla, libarellerle, Alevilerle, Müslümanlarla, tüm azınlıklarla kavgalı...
Bırakın, sistemin içindeki siyasilerle bile kavgalı. Onun için üç kez darbe ve post modern darbeler gerçekleştirmiş. Amaç cumhuriyeti kollamak ve korumak... Cumhuriyetin yurttaşlarına karşı!

Kavgalı olmadığı kimse yok... Tek barışık olduğu; devlete egemen olan bürokratik oligarşi.
****
Ulusal Kurtuluş Savaşı döneminde bile açık olan TBMM, Cumhuriyet ilan edilmeden önce fesh edilmiş... Yerine yeni bir meclis kurulmuş.
Savaş döneminde TBMM'de bulunan milletvekilleri kendi bölgelerinden seçilerek gelmişler, sonra muhalif oldukları gerekçesiyle tasfiye edilmişler.
Ya sonra yerlerine gelen milletvekilleri nasıl seçilmişler bilen var mı? Ben söyleyeyim.. İlk meclisten sonra oluşan mecliste atama yoluyla...
Aynı gelenek bugünde devam ediyor... Aradan geçen 90 yıla rağmen...
Şimdi siyasi partilerin genel başkanları tarafından atananlar meclise geliyorlar. Ve hepsi de seçilmiş oluyorlar.
Ve biz ne diyoruz, Cumhuriyet yıkılmak isteniyor... Hadi canım sen de... Ben söyleyeyim.. 1923'de başlayan gelenek devam ediyor.
****
Demokrasi ile taçlandırılamayan tüm Cumhuriyetler yeryüzünde ya yıkılıyor ya da dönüşüyorlar.
Ve bugün kendisine solcu diyen, geçmiş gelenekten gelenlerin var olan cumhuriyet ve sistem için ne dediklerini çok iyi bildiğimden, bugün hepsinin otoriter cumhuriyeti savunma argümanlarını görünce 'Allah’ın sopası yok ki' diyorum.
Ve onlar yollarından dönmemiş oluyorlar, bu durumu eleştirenler de dönek... Hey Allahım sen akıl fikir ver...
****
“Atatürk heykeli yol kenarına atıldı' ve 'heykele işkence yapmışlar' diyecek kadar gerçeklikten uzaklaşmış, cumhuriyetin yıkılacağını zanneden kendisini solcu gören politikacılar...
Gözyaşlarıyla, 'Atatürk heykeli sokağa atılmış' diye açıklama yapan politikacaların sözlerini, gazetemizin manşetine taşıyan 'nankör ve hainler' diye manşet atan cumhuriyetçi genel yayın yönetmenim.
****
'Bir Atatürk heykeli yolun kenarına atılmış' diye cumhuriyetin yıkılacağını zannedenlere söyleyeceğim son söz şudur: Bu cumhuriyet bir heykelin sokağa atılmasından dolayı yıkılacaksa yıkılma vakti çoktan gelmiş demektir.
Bugün yaşananlar 90 yıllık cumhuriyetimizin, demokrasi ile taçlandırılmasının sancılarıdır. Korkmayın birkaç yıl içersinde çözülmüş olacak... Gözyaşlarınız, geçmişin tarih olması ise; istediğiniz kadar ağlayabilirsiniz... Çünkü bir daha gelmemek üzere eski olan tarihin çöplüğüne atılmış olacak.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank