content

02 Kas

Çorum ‘Osmancık’ Gazetesi

Bana ulaşan gazetelerin sayfalarındaki gezintimin bir yenisi, bir başkası: Çorum ilimize bağlı, Osmancık ilçemizde yayınlanan ‘Osmancık’ Gazetesi sayfalarında olacak.Haftalık 8 sayfayla 1 ve son sayfası renkli basımlı yayınlanan ‘Osmancık’ın 122, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ve 129. sayıları masamda. Gazetenin önce kimliğine bakalım:

Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni: Bilal Çevrim, Yazı İşleri Müdürü: Emrah Akıllı, Müessese Müdürü: B. Çağrı Çevrim, Sayfa Editörü: Özkan Özçelik, Bölge Haberleri: Bülent Özkaleli, Spor Muhabiri: H. İbrahim Yıldırım. Tlf: 0364-611 06 11.

Makale yazarlarının sıralanışı: Muharrem Yıldız, Mustafa Cebeci, Nurdan Damlalar, Cevdet Saraçlar, Mehmet Gökel, Abdullah Keskin, İsmail Kabakdere, Bilal Çevrim, İbrahim Kul, Şimdi bu isim ve imzaların cümlelerinden bazı örnekler verelim:

1.  Tarih bize okullarda çok yüzeysel öğretilmiş, böyle olunca bildiğimiz de ona göre oluyor (Mustafa Cebeci)

2.  Hazret-i Muhammed (As)ın en büyük ve ebedi mucizesi Kur’an-ı Kerimdir (Nurdan Damlalar)

3.  Krezüs Pteria savaşını kaybettiğini anlayınca, zaman kaybetmeksizin Sardes yolunu tutar (Cevdet Saraçer)

4.  Acaba: Üç ay on iki günlük askerliğimin/İki karanlık gecesinde Burdur/Elli sekizinci Topçu tugayının kuru ayazında (Muharrem Yıldız)

5.  Hollanda’da bir Türk genci emniyette işkenceyle öldürüldü (Mehmet Gökel)

6.  Muharrem Şanver: Çorum ilinin Osmancık ilçesi Başpınar (Karaveran) kasabasında 1953 yılında doğdu (Abdullah Keskin)

7.  Osmancık’ta gazetecilik ve habercilik yapmak için (İsmail Kabakdere)

8.  Belediye’de 3.K.1.B başlıklı yazım için o kadar çok telefon mail ve kişisel olarak olumlu tepki geldi ki, 3. yılımızı geride bırakan gazetemize bu kadar ilgi gösterilmemişti (Bilal Çevrim)

Burada bir nokta koyarak, Osmancık Gazetesinin sayfalarında yer alan haberlerden, başlık örnekleri verelim istiyorum. Buyurun:

-  Osmancık Haber 17 yaşında/Belediye iki parkı törenle hizmete açtı/Osmancık’ta iki gazeteciye Basın kartı/Muhtarlar kent konseyinde toplandı/Kumbaba geleneği bozmadı,

-  Nakliyeciler sıkıntılarına çözüm bekliyor/Kızılay kuruluş yıldönümünde öğrencilere kitap dağıttı/Gazeteciyi korkutan tehdit, sekiz saat sonra özür diledi/Matematikte dünya birincisi Osmancık’tan,

-  Karadenizliler Derneği hizmet binasını açtı/Mesut Sezer Balkan Şampiyonu oldu / Ata sevgi, Ata’ya saygı / Kent Konseyinden Belediye Başkanına suç duyurusu,

-  Osmancık’ta At yarışları düzenlendi/Osmancık’ta Yeşilormak Tekstil hizmete açıldı / Ünlü ressamlar Osmancık’ı gezdi / Eğitimci Yazar Salim Savcı 64. kitabını yayınladı / Aşıklar Çampınar’da buluştu vd.

 GÜNÜN SÖZLERİ

1. Geçmişe ait olan ben değilim. Geçmiş bana ait. (Mary Antin)
2. Dünyayı, akıllılar yaşasın diye budalalar kurmuştur. (Oscar Wilde)

3. Kulak yüreğe giden bir caddedir. (Voltaire)

4. İşinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, bu sinirlerinizin ciddi biçimde bozulduğunun en açık göstergesidir. (Bertrand Russell)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank