content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

17 Eyl

Çoksesli Siyaset Özlemim!..

Değerli okurlarım! Ülkemizdeki siyasi teamül ve yapılanmalar bence, gelecek adına güven vermiyor.

Neden?..

Genel başkanlarına kayıtsız ve şartsız “muti” bir siyasi anlayıştan gelecek siyasi ikbal adına bu millete zerre kadar fayda gelmez diye düşünüyorum.

Gelmediği de bugüne kadarki siyasi yapılanmalardan belli olmuştur.

Rahmetli Menderes’in ünlü şanlı Demokrat Partisi nerede?..

Rahmetli Özal’ın Türkiye’yi kasıp-kavuran ANAP’ı nerede?..

Mavi gömlekli Güvercin Bakışlı Kartal Başkan Ecevit’in DSP’si nerede?...

Sanırım bu 3 örnek, hipotezlerimi anlatmak için yeter de artar bile.

Şimdi iktidarda olan “Adalet ve Kalkınma Partisi” ve onun “Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan”  içinde aynı şey geçerlidir.

Bu gün Allah göstermesin, ömrü uzun olsun Tayyip Bey Allah’ın rahmetine kavuşsa(!) ilk yapılacak seçimlerde AKP yer ile yeksan olur.

Neden?

Nedeni belli sosyolojik bir vakadır. “Lidere kayıtsız şartsız bağlı olmanın, onun ağzına bakmanın, onun karizmatik sermayesini tüketmenin tabi bir sonucudur.”

Beyler! Yeni bir seçim sürecine giriyoruz, temayüller yapılacak, aday adayları görücüye çıkacak ama ortada birkaç istisna-i sesler haricinde hiçbir kişisel anlamda karizmatik göstergeler yok!…

Varsa yoksa; “Recep Tayip Erdoğan…”

Allahaşkına buna can mı dayanır!

Buna parti mi dayanır!

Buna genel başkan mı dayanır?..”

Siyaset her şeye rağmen “çok sesli” olduğu zaman bir anlam ifade eder.

Mertçe soruyorum. “Bu gün Ak Parti Genel Başkanına, CHP Genel Başkanına ve MHP Genel Başkanına rağmen haklı konularda dahi olsa sesini yükselten kaç kişi var?...”

Şu ana kadar sesini yükseltenlerin siyasi konumu durumu nedir?

Bunun cevabını siyasi bilinci olan herkes az çok bilmektedir.

Sonuç olarak, “siyaset, sus -pus olma, boş ve hoş bakınma, genel başkan bir şey söylediği zaman, düşünmeden sorgulamadan ölümüne alkışlama,  kayıtsız ve şartsız teslim olma yada kısık sesle cevap verme, aman kimse bir şey demesin de ben de cevap vermek zorunda kalmayayım edasıyla, sessizliğin gizeminden keramet devşirme anlamına gelmez,” gelmemelidir…

Mustafa Kemal’in, “Benim karakterim bağımsızlıktır” özdeyişinde ifade ettiği gibi, her şeye rağmen siyasilerimizin kimliklerini bağımsızlıkla ifade edecekleri günlerin gelemsi, gelecek adına siyasetinde önünün açılması anlamına gelecektir diye düşünüyorum.

Liderin ölümüyle yok olup gitmeyecek köklü, çok sesli siyasi kurumların ülkemizde müesses hale gelemsi dileklerimle tüm liderlerimize uzun ömürler diliyorum.(amin) 

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim, cumhuriyet yönetimidir

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir…

 

GÖNDERMELER

 

-“İslam kanser, Müslümanlarda yok edilmesi gereken böceklerdir” diyen Musevi kökenli ABD vatandaşı Sam Bacile’nin hakaretlerinin düşünce, fikir ve sanatla uzaktan yakından alakası var mı?  

- Ak Parti Dışilişkiler Başkanı ve Adana Milletvekili Ömer ÇELİK’in, Sayın Başbakan’la 5 günde 3 ülkede toplam 5 şehirde gerçekleşen gezilerde yanından ayrılmadığını biliyor musunuz?

-Ak parti Adana il Başkanı Ziyaettin Yağcı: “Ben yaklaşık elli yıldır kamunun huzurundayım. Bazı müfterilerin hezeyanlarına cevap vermeye tenezzül etmem.” diyerek klas bir duruş sergilediğini biliyor musunuz?

- "Sevilmemekten, ölümden, yaşlanmaktan, ismimi kaybetmekten, parasızlıktan, bir sivilceden bile korkuyorum Her şeyden korkuyorum." Diyen ünlü modacı kim?

-“Başkanı olacağım kenti CENNETE çevireceğim” http://www.kelebekmagazin.com/haber/medya/baskani-oldugum-yeri-cennet-yapacagim/431.html  diyen meslektaşımız Yüksel EVSEN haberlerinin İstanbul medyasında Adana’dan daha çok yer bulduğunu duydunuz mu? 

-Bazı isimsiz klavye kahramanlarının gönderdiği maillerde zatıma menfaat karşılığı bazı yöneticilerin yazı yazdırdıklarına dair iddialarını ispat etmemeleri durumunda; dünyanın en ŞEREFSİZ varlıkları ilan edileceklerinden haberleri var mı?

-“Allah en büyük demokrattır, benim cenazeme kimse güneş gözlüğüyle gelemsin, her an karşıma çıkacak uçuk-kaçık bir meczup tarafından tehdit edilebilirim” diyen İstanbul’un dişi Yüksel Mert’ini merak ediyor musunuz?

-Ekim ayında inşalalh “Kral konseyi” programımızın eski konseptiyle, ben Yüksel MERT, Hüseyin Bayrak, şimdilik ismini açıklamadığımız değerli bir meslektaşımızla birlikte Adana’nın en çok dinlenen radyosunda haftada 2 gün birlikte olacağımızdan haberiniz var mı?

-Akdeniz televizyonunda her gün sabah canlı saat 09-11, gece 24-02 arası tekrarı yayınlanan “SİYAH-BEYAZ” programının, 1 ekimden itibaren “MERTÇE SÖLEŞİ” yeni adı ve konseptiyle değerli izleyicilerinin karşısında olacağından haberiniz var mı?  

-Adana Basınının derin fenomenlerinden Hüseyin Bayrak’ın gelecek yerel seçimlerde Sarıçam Belediye Başkan Adaylığı için hangi düşünce sahiplerinin genel mutabakatıyla ittifakla aday gösterileceği dedikoduları doğru mu?

-Bingöl’de şehit düşen kahraman polislerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret hısım akrabalarına sabır ve metanet diliyorum vatan sağ olsun eşkiyalar kahrolsun demekten artık bıktığımızı sabrın son noktasını geldiğimizi biliyor musunuz?  

yukselmertoglu@hotmail.com

https://www.facebook.com/yuksel.mert.9

https://twitter.com/yukselmertt

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank