- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Çok Komiksiniz, 13 Onüç mü Dediniz?!!!

Türk Hava Yolları'nın Uçaklarında 13 Numaralı Koltuk Yokmuş!

Düşünebiliyor musunuz, Türk Hava Yolları'nın 13 numaralı koltuğu yokmuş.

Nereden bakarsanız bakınız, karamizah örneği.

[1]Uğursuz olduğuna ilişkin yüzlerce gerekçeler uydurulmasına rağmen İslam dünyası için fevkalade anlam ifade etmekte. Zira ortaçağın sonu, Bizans'ın yıkılışı olan İstanbul'un fethi 1473 yılında gerçekleşmiş ve bu sayıların toplamı onüç tür. Bir taraftan da İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum tarihi olan sayı ms. 571 sayısının toplamı da yine onüç'tür. Türklerin İslam'la tanışmasına sebep olan savaş 751 yılında, toplarsanız, yine onüç.

Asırlarca Hristiyan dünyasının en karakteristik batıl inancı olan 13'ün uğursuzluğu, İslam dünyası için 13'ün uğurluluğudur. Hal böyle olmasına rağmen, % 95'ı Müslüman (olan değil) görülen bir ülkenin kamu kurumu olan Türk Hava Yolları uçağının 13 numaralı koltuğu bulunmamaktadır.

Bir de sn. ulaştırma bakanı talimat veriyor. "Artık 13 numaralı koltuk konulacak" diye.

Anneciğim eskiden bir söz söylerdi çıkmazda olan insanlar için. "İki ucu b.klu değnek." Nerden tutarsan tut elin kirlenir diye. Şimdi sn. Binali YILDIRIM ın bu talimatı da bu cinsten. Koskoca ulaştırma bakanı bunu fark edemememiş ve derhal talimat verilmiş. Sözde İslami eğilimli bir parti bu ülkede 2003 ten beri iktidarda fakat, 13 numaralı koltuğun olmadığını yeni görüyorlar.

Bunun faturasını da hükümete kesecek değiliz elbet. Hükumetinki ne kadar ayıpsa ilk uygulandığı zamandan beri ya da Türk Hava Yolları'nın kurulduğu yıldan beri 13 numaralı koltuğun böylesi saçma bir nedenden dolayı olmamasına göz yumulması veya Hristiyan toplumların batıl inancının Müslüman bir ülkenin hava yolu firmasında kayıtsız şartsız dikkate alınması komiklik ve kara mizah örneğidir.

Batı toplumlarının bu sayıyı kutsamasını bir ölçüde anlayabiliriz. Ama bunun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kuruluşuna ait bir emtia üzerinde sonuç doğurmasını anlayamayız.

Neyse ki yanlış hesap Bağdattan dönmese de 2011 miladi dünya yılının 14. Aralık ayının 13. saatinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla sona ermiş oldu.

Vatana millete hayırlı olsun.

Bana sorsalar hangi koltukta oturmak istersiniz diye tereddütsüz 13 numaralı koltuğa oturmak isterim derim. Zira 13 benim onyıllardır uğurlu sayımdır. Hatta otomobilimin plakasını özellikle 13 aldım. Plakamı da belirtmiş olayım bu arada. 10 AF (Ahmet Fidan) 013. Plakasından dolayı satmaya kıyamadığım opel vecrta markalı 96 model düldülüme çok bineceğe benziyorum bu gidişle.

Meraklısına İlave Not:

Bütün bunların yanında ne lanet şeymiş, ne menem şeymiş bu onüç diye merak ettim. Bir çok hurdahaş bilgi çıktı karşıma. Ama komik ve ilginç olanlardan bir iki tanesini aktarayım:

Esenlik dileklerimle efendim.

Kalın uğurlu sayımızla 13 onüç numaralı Türk Hava Yolları uçağında  mutlu mesut uçuşlarla.

Not

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net [2], www.timeturk.com [3] http://www.bilgievreni.com [4], http://www.kamudanhaber.com [5]http://www.siyasalforum.org [6], http://www.gazetecanik.com [7], http://www.gercekgazete.web.tr [8], ile, Canik, Halkın Sesi vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.