- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Çocuklarınıza Cep Telefonu Alın!

Günümüzün şartları var(mış); herkesçe bilinen, çoklarına göre ' doğrudur ' kabul edilen, doğruluğunu tartışmaya açabileceğim...Bir de yine öz itibariyle günümüzün şartları olan ancak herkesçe bilin(e)meyen, çoklarına göre ' doğrudur ' kabul edilmeyen, doğruluğuna kalıbımı basabileceğim...

... yeraltı şartları var. Şartlardan ziyade derin düşüncenin dahi yanıldığı, toplum biliminin çözemediği, bu zihin karmaşası dahilinde de çözemeyeceği kesinler bunlar.

Ortamı bu biçimde ısıtmamızın sebeb-i hikmeti, ' günümüzün ' vazgeçilmezi cep telefonlarının ehemmiyetli bir söz konusuna yarenlik ediyor olmasından...

5 Şubat 2009 tarihli  ' Çocukla Çocuk Olmamalı... ' adlı yazımda bakalım, bir kavram olarak ' çocuk ' hakkında neler söylemişim?

" Çocuklar... Çocuklarımız... Çocuklarınız... Çocuk muyum ? Çocuk musunuz ? Çocuklarımız mı ? Çocuklarınız mı ? Nedir çocuk ? Kimilerine göre küçük afacandır tanımı kimilerine göre kendi çocuklarıdır. "

" Bir daha ' düşünmekte ' yarar görüyorum. "

O eski çocuklar, artık yok. O ' eski çocuklar ' ı kimbilir nasıl görüyordunuz, orası da apayrı ve sapına samanına değin tartışabileceğim bir konu ya...

Peki, öyle olsun, arzuladığınız gibi olsun... ' Eski çocuklar ' olsun, güzel hoş olsun...

Şu anda, günümüzde inandığınız o basmakalıp ' eski çocuklar ' yoklar... yok oldular...

Bugünün, milenyumun ' çocuk 'ları da bambaşkalar...

Bambaşkalığın olumlu ve olumsuz yönleri var, ağır basan taraf olumlu olsa da...

Olumlu tarafını ' çocuk ' lar kendileri becerileri içinde inşa ederken, olumsuz tarafını genellikle ebeveyn ' kısmısı ' dikiyor araziye... Siz misiniz ' çocuk ' lara ' kısmısı ' diyen? Alın size ' ebeveyn kısmısı ' !

Koşullar böyle değişirken, hacimsel olarak gelişirken  - manevi haz olarak geliştiği şüpheli - çocuklarınıza cep telefonu almanız GEREKİYOR !

Yaptığım sağlam gözlem ve araştırmalardan sonra bu meselenin tartışılacak yanı yok, kalmamıştır !

' Çocuk ' cep telefonu kullanmasını bilirken, ilköğretim öğrencisiyken, arkadaşı elinde telefonla yapmaması gerekeni yapıyor; hava atıyorken, ne yapsın !

Kimse bana MASAL ANLATMASIN !

Bugünkü koşullar, ' günümüz ' koşulları bunu GEREKTİRİYOR !

Kurdunuz mu bağlantıyı şimdi girizgahımızla...?

Yeraltı koşullarını değiştirin ! Cep telefonu hava atma aracı olmasın ! ( Cep telefonlarıyla en popüler kişilikler bile hava atıyor, ayıp yahu (!) ) Sonrasında sağlığa, yaşam kalitesine, ona buna bakalım ! Şartlar iyileştirildiği takdir de şahsım da ' çocuk ' lara cep telefonu, mevzu bahsine değişik açılardan bakacaktır !

Gün olanakları dahilinde idelerimi değişikliğe uğratmam, uğratmaya kalkışmam, uğratmaya kalkışmaya çalışmam mümkün değildir, mümkünatı yoktur, bana teklif dahi EDİLEBİLİR...