content

27 Eki

Çocukları Cep Telefonlarından Koruma Rehberi

Beyin tümörü bakımdan, özellikle çocuklar büyük risk altında. Cep kullanma yaşının anaokulu seviyesine indiğini, elektromanyetik alan

yaratan aletlerin daha da artacağını göz önüne alacak olursak çocuklarımızın beyin tümörü için ne büyük bir risk altındcep çocuka oldukları apaçık ortaya çıkıyor.

Buna bir de, çocukların kafataslarının erişkinlere göre daha ince olmasını (bu daha fazla radyasyona maruz kalmak demek) ve çocuklarda bölünen hücrelerinin daha çok olmasını (bu, bölünen hücreler kanserojen faktörlere daha duyarlı demek) da eklerseniz tehlikenin büyüklüğü daha iyi anlaşılır.

10-15 sene sonra ortalık beyin kanserlilerden geçilmez olduğunda tedbir alacağımıza gerekenler testi kırılmadan şimdiden yapılmalıdır.  

BİR: Cep telefonlarının üzerine tıpkı sigara paketlerinde olduğu gibi “Sağlığa zararlı olabilir” ifadesi konmalıdır.

İKİ: Çocukları cezbeden allı-pullu renkli cep telefonları ve kılıfları yasaklanmalıdır.

ÜÇ: Çocukların okullarda cep telefonlarını üzerlerinde taşımalarına ve kullanmalarına çok özel durumlar dışında kesin olarak izin verilemelidir.

DÖRT: Toplum medya aracılığıyla cep telefonlarının kullanımı konusunda eğitilmelidir.

BEŞ: İlköğretim müfredatına cep telefonlarının kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve bunların sağlığa olumsuz etkileri de eklenmelidir.

ALTI: Cep telefonlarının bilinçsiz ve sürekli kullanımını özendiren reklâmlara da izin verilmemeli, uzun süre cep telefonu kullanımını kısıtlayacak tedbirler (mesela konuşma süresi uzadıkça ücretin artması veya belirli bir süre aşıldığında telefonun kilitlenmesi gibi) getirilmelidir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank