content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Nis

Çocuklara Organik Besin Arama,Organik Ebeveyn Ol

 Çocuklarınıza Organik  Besin Arayana kadar,,Onlara Organik Anne ve Baba Olun

 

Organik Nedir? Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

 

Burada kastedilen yiyeceklerin üretimi aşamasında tamamen insan gücü, su, hava, gerekirse hayvan gübresi kullanarak yetiştirilen bitkiler bizim anladığımız manada organiktir.

 

Burada aklımıza bir soru geliyor. Ya ürettiğimiz mahsulün tohumu organik değil ise,

Bu arada aklıma kedi’nin eğitilmesi geldi. İki kişi, asaletmi, terbiyemi diye bir konuyu tartışmışlar. Birisi asalet; diğeri terbiye diye tartışmayı ileri boyuta götürmüşler. Terbiyenin önemli olduğunu söyleyen şahıs kedi’yi eğitmeye başlamış, kediyi öğle hale getirmişki misafirleri karşılıyor, onlara çay ikramında bulunuyor vs. Asaleti savunan bir gün bir fare yakalayıp cebine koyuyor ve arkadaşının evine misafir gidiyor, o arada kedi tepsi elinde çay ikramında bulunurken, şahıs cebindeki fareyi çıkarıp ortalığa bırakıyor, fareyi gören kedi elindeki tepsiyi, üzerindeki çay dolu bardakları bir tarafa fırlatıyor ve farenin peşinden koşuyor. İşte terbiye bu kadardır, yani asalet önemli diyor.

Elbette asalet önemlidir ama terbiye ile asalet birleşirse mükemmel bir kişilik ortaya çıkar.

 

Bu yazının kaleme alınmasında asıl olan besinlerin organik olup olmadığı değil, bu konuda uzman da değil, üreticileri eleştirecek konumda da değilim. Yazının başlığından da anlaşıldığı üzere, asıl vurgulanmak istenen insan unsurudur. Bir arkadaşım konuşma esnasında söylediği söz hoşuma gitti, bende kaleme aldım. Arkadaşımın bu sözü söylemesindeki amacı da çocuklarının yetiştirilmesinde bir anne- baba olarak üzerlerine düşen görevi layıkı veçhile yapmalarını vurgulamışdır.

 

Günümüz toplumunda yaşanan bazı vahim olaylar arkadaşımın o sözünü teyit eder durumdadır. Bir besin maddesini yetiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda araştırma yapılırken, o besinleri yiyen çocukların yetişmesinde aynı hassasiyeti gösteriyormuyuz bunu demek istemiş arkadaşımız. Ben kendisine teşekkür ediyorum.

 

Annenin babanın organik olmasının ölçüsü yetiştirdiği çocuğa bağlıdır. Çılgın bir anne babanın çocuğunun sade olmasını beklemesin. Gerek gazete haberleri ve gerekse görsel basında çıkan bazı haberler yüreğimizi yaralıyor. Örnekmi, 12 yaşındaki bir genç kız internette tanıştığı erkekle kaçtı. Peki, nere kaçtı akıbeti hakkında bilgi varmı. Körpecik kızların çeşitli vasıtalarla tuzağa düşürlmesi, yazmaktan dahi hayâ ettiğim durumlar yaşaması sıradan olağan olaylarmı.

 

Ey toplum, ey nesil, ey anne ve babalar. Ne zaman uyanacağız. Bir bela veya musibet kapımızı çalana kadar bekliyecekmiyiz, önlemler alınmayacak mı, evinde eşyaların çalınmaması için çeşitli tedbirler alınırken, tatsız olayların yaşanmaması için niçin tedbir alınmıyor. Yarın çok geç kalınmış olabilir.

“Anlayana davul zurna saz, anlamayana ne söylersen az” Şükrani

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank