content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Kas

CHP’ye Sürülmek İstenen Leke Derhal Temizlenmeli

Hey Allahım, sen nelere kadirsin…
Büyükçekmece CHP, Ziraat Odası’nın düzenlediği turnuvaya katılmış. Turnuva Komitesi tarafından profesyonel futbolcu oynattığı iddiasıyla savunması istenen CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül kükremiş: CHP’ye leke sürülmek isteniyor.
****
Bilmeyenler için olayı anlatayım.
İlçede bir halı saha futbol turnuvası yapılıyor.
Kuralları belli.
Kurallara uymayanlara yazı gönderilerek, sorulara yanıt verilmesi istenmiş.
Takımınızda profesyonel futbolcu var mı?
CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül, zehir zemberek bir açıklama yapmış.
“Turnuva Komitesince, tarafımıza iletilen yazılı bildiride profesyonel futbolcu oynattığımız iddiasında bulunulmuştur. Takımımızda lisanslı futbolcular bulunmakta fakat hiçbiri profesyonel veya süper amatör bir futbol takımında oynamamaktadır. Diğer takımlarda da lisanslı futbolcular bulunmaktadır. Tarafımıza kuralsızlık iddiasında bulunanlar, ilk maçta rakip takımda oynayan 8 yıllık milli bayan futbolcu Kezban Gülşen’i göz ardı etmiştir. Yazılı bildiri basına yansımış ve CHP’ye leke sürülmek istenmiştir.”
****
Yazılı bildiri medyaya yansıdığı için, CHP’ye leke sürülmek istenmiş. Şayet basına yansımasaydı sorun olmayacak mış gibi konuşmuş, Tazegül. Ve kendilerinin gençlerden oluşan bir futbol takımı kurduklarını bunun, turnuva yetkilileri tarafından ifade edilmesini de ayıplamış.
Ben buradan Turnuva Komitesi’ne bildikleri ama unuttukları bir gerçeği anımsatayım: Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bir futbol turnuvasında nasıl olur da, gençlere emanet edilen Cumhuriyetin koruyucusu CHP ‘gençlerden takım kurmuşsunuz’ diye suçlarsınız. Hiç mi utanmanız yok bre zındıklar; CHP sahaya 50 yaşında 60 yaşında gençlerle mi çıksaydı? Bu CHP’ye yakışır mıydı?

Acil eylem planı yapılmalı
Tazegül’e önerim şu: Futbol turnuvasında CHP’nin profesyonel futbolcu oynatması, yerel seçimlerde CHP’ye çok büyük zarar verebilir. Hatta seçimlerin kaybedilmesinin nedeni olabilir.
Bunun için acil eylem planı yapılmalı.
Büyükçekmece Atatürk Anıtı’nın önünde bir basın açıklaması yapılmalı.
Turnuvada oynayacak oyuncular da eksiksiz basın toplantısına katılmalı.
Önce saygı duruşu, sonra 10. Yıl Marşı, ardından İstiklal Marşı okunmalı.
Sonra, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanı severim” sözüne gönderme ve neden CHP’ye leke sürülmek istendiğine yönelik yarım saatlik bir konuşma yapılarak, kamuoyu bir kez daha bilgilendirilmeli.
Ardından diğer takımlarda oynayan lisanslı ve profesyonel futbolcuların listesini fotoğraflı olarak kamuoyuna açıklanmalı ki, sürülmek istenen lekenin, CHP’yi itibarsızlaştırma girişimi olduğu ortaya çıkarılmalı.

Anıtkababir’e gidilmeli
Hız kesmeden, CHP’lilerden oluşan bir heyetle beraber, tabi futbolcular unutulmadan, Ankara’ya doğru yola çıkılmalı.
“Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak” diyerek, Turnuva Komitesi’nin Atatürk’ün partisine sürmek istediği lekenin ne kadar onur kırıcı olduğunu anlatarak Atatürk’ün manevi huzuruna çıkılmalı.
Sürülmek istenilen lekenin ne olduğunu açıklayarak, parti olarak nasıl direnildiğini, lekeye asla tahammül göstermeyeceklerini anı defterine yazarak, tarihe not düşülmeli.
Büyükçekmece’ye döndükten sonra, derhal bir futbol turnuvası organize ederek, lekesiz bir turnuvanın nasıl olacağını dosta düşmana gösterilmeli.
CHP’nin alnına sürülmek istenen lekeye karşı, (bence basına yansımasıyla o leke zaten sürülmüştür) tüm olanaklar kullanılarak lekenin temizlenmesi için elden gelen tüm gayret gösterilmelidir.

Bre zındıklar nereden cesaret alıyorsunuz?
Turnuva yetkililerine söyleyeceğim de şudur.
Cumhuriyetin kurucusu tarafından kurulan, Cumhuriyet kadar eski CHP’ye leke sürmeye nasıl cesaret edersiniz.
Bilmez misiniz, sürülmek istenen bu leke sürmek isteyenlerin alnına yapışır. Ve oradan da bir daha çıkmaz.
Ne demek, 90 yıllık Cumhuriyetin kurucusu partiye bir futbol turnuvasında, “kurallara aykırı olarak profesyonel futbolcu oynatıyorsunuz, gençlerle sahaya çıkıyorsunuz.”
Hiç mi Cumhuriyete ve onun kurucusuna saygınız yok.
****
Turnuva Komitesi’nin yaptığı yazılı ve sözlü açıklamayla, Büyükçekmece CHP’ye leke sürülmek istenmesini, bir gazeteci olarak kınadığımı kamuoyuna duyuruyor ve sonuna kadar CHP’lilerin yanında olduğumu deklere ediyorum.

Son söz: CHP’ye leke sürülmek isteyenlerden derhal hesap sorulmalıdır. Turnuva Komitesi derhal CHP’lilerden ve Cumhuriyet severlerden özür dilemelidir.
Büyükçekmece CHP’nin öncü lideri Tazegül, gerekenleri derhal yapmalıdır. Yoksa sürülmek istenen lekenin vebalini ödeyemez. Bizden söylemesi.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank