content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Ağu

CHP’nin Alevî İstismarı ve Çirkin Olay

Başbakan Erdoğan'ın dediği ve benim de yazılarımda tekrarladığım gibi, Alevîliğin temeli Hz. Ali'yi (k.v.) sevmekse ben de Alevî'yim. Binlerce yazı yazdım, Alevî canlarımı kıracak ve üzecek tek yazımı gösteremezsiniz.
Esasen, gerçek Alevî'nin, vatanına, milletine bağlı, Hz.
Muhammed'e
(s.a.v.) 'Padişahımız', Hz.
Ali'ye
(k.v.) 'Şahımız' diyen ve 'sevgi'ye önem veren bir 'canımız' olduğuna samimîyetle inanıyorum.
Hiç unutmam, 1987'de Özal Hükûmeti'nde Devlet Bakanı ve Hükûmet Sözcüsü iken, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'ni anma törenlerine Hükûmet'i temsilen katılmış ve etkileyici bir konuşma yapmıştım. Kürsüden indikten sonra o zamanki Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Timisi, beni gözyaşlarıyla kucaklamış ve 'Artık sen benim dünya ahret kardeşimsin' demişti.

***
Bundan 26 sene önce Özal Hükûmeti'nin gündeminde 'Alevî Meselesi' yoktu. Bugün AK Parti Hükûmetleri Alevî canlarımızın sorunlarına çâre bulmaya çalışıyor.
Bu konudaki görüşleri beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Lâkin hiç kimse AK Parti İktidarı'nın Alevî kardeşlerimizin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyemez.
Şimdi, Hükûmet'in, daha da önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı, bütün iyi niyetiyle ve dâvete icabet ederek kalkıp Hacı Bektaş'a gidiyor. Alevî-Bektaşî kardeşlerimizi öven ve sorunlarıyla ilgilenen bir konuşma yapıyor. CHP militanları tarafından yuhalanıyor ve kürsüden indikten sonra kendisine alçakça yumruk atılıyor.
Hayatınızda bu kadar haksızlık gördünüz mü?!... Bekir Bozdağ gibi başarılı, çalışkan bir siyaset adamına yapılan, reva görülen bu saldırganlığın izahı kolay değildir.
Şahsına yapılan bu alçakça saldırı bir yana, olayın asıl üzücü olan tarafı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı'na yumruk atılmış olmasıdır.

***
Benim Alevî canlarım, misafirlerine yapılan bu saldırıyı aslâ onaylamazlar. Bu olayın Alevîlerle hiçbir ilgisi olamaz.
Bu alçakça saldırının, Alevî oylarını babasının malı sanan CHP'nin bir tertibi olduğu açıkça ortadadır.
Nitekim, CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı konuşmasında saldırıyı açıkça kınamamış; CHP yöneticileri ise saldırgana sahip çıkmışlardır.
Sevginin veliyullahı Hacı Bektaş (k.s.) dergâhında yapılan bu saldırı, CHP'nin oylarını çantada keklik gördüğü Alevîleri nasıl istismar ettiğini gösteriyor. Lâkin şunu bilsinler ki, ektikleri nefret tohumları Alevî canlarımızın insan sevgisini ortadan kaldırmaya yetmeyecektir.

***

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıyı şiddetle lânetliyorum. CHP, bu istismarlara dayanarak iktidara gelemeyeceğini artık anlamalıdır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank