content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Eyl

CHP Yönetimi Yalpalıyor mu? Yoksa Sosyal Demokrat Bir Duruşmu Sergiliyor!

CHP Yönetimi Yalpalıyor mu? Yoksa Sosyal Demokrat Bir Duruşmu Sergiliyor!

Sayın Kılıçdaroğlu’nun Menderes’in mezarını ziyaret etmesine, bazı çevrelerce bir anlam verilemediği ve bu konunun tenkit konusu yapıldığını görmekteyiz.

Tenkit eden yazarçizerler;

1-Menderes hiç zaman demokrat olmadı.

2-Bu ziyaret CHP’nin tabanını incitti.

3- Tahkikat komisyonu kurarak CHP’yi kapatmaya çalışan Menderes idi.

4-Döneminde Birçok gazeteci tutuklandı.

5- İnönü’nün aracını taşlattı.

6- Örtülü ödenekten sevgilisinin masraflarını karşıladı.

7- Halk evleri faşist yuvasıdır dedi.

8- İnönü’nün leşi mecliste kalacaktır dedi.

9- Menderes Demokrasi şehidi değildir.

Vb. birçok nedenler ortaya koyarak bu ziyaretin uygun olmadığını ispatlamaya çalışıyorlar. Bu ziyaretin CHP tabanını kırdığını ve üzdüğünü iddia ediyorlar.

Menderes’in mezarını ziyaret eden Sayın Kılıçdaroğlu yukarıda sayılanlar yapılmamıştır. Bu iddialar Menderes’ yapılmış iftiralardır demiyor ki!

Sayın Kılıçdaroğlu bu ziyaretle, verilen idam cezasına karşı olduğunu, CHP’sine birçok haksızlıklar yapılmasına karşın rakip partinin liderinin askeri bir müdahale ile alaşağı yapılıp, onun idam edilmesine karşı olduğunu kamuoyuna göstermek istemiştir. Bence başarılı da olmuştur.

Bu ziyareti tenkit edenlere şunu hatırlatmak isterim ki, Menderes’in iktidarda alaşağı edilmesi ve sonunda idam edilmesi uygulamasını başta Sayın İnönü olmak üzere CHP’liler karşı çıkmış ve bu yöntemi savunmamışlardır.

Günümüzde, CHP’liler Balyoz ve Ergenekon adıyla anılan davalardaki uygulamaları tenkit ediyor. CHP’liler sadece yapılan hukuksuzluğa karşıdır. Yapılan hukuk dışı uygulamalara karşıdır. Konu davalara ilişkin tenkitlerin ana gerekçesi Hukuk dışı uygulamaların var olmasıdır.Yoksa iddiaların doğru olup olmamasına ilişkin değildir.

Sayın Başbakanın “BDP’liler için yargıya gereken talimat verildi” davranışına karşı gelmek ayrı bir şey, BDP’lilerin davranışı suç unsuru taşıyorsa bu kişilerin adil olarak yargılanmasını savunmak ayrı bir şeydir. Bunları birbirinden ayırt etmek gerekir.

Yine Menderes’in mezarını ziyaret etmeye karşı gelmek, Sayın Sırrı Sakık’ın oğlunun intihar etmesine, bir babanın o acılı halline sosyal medyada “oh oldu” “hak etti” gibi yorumlara, bu yorumlar yerinde yorumlar değildir. Yanlıştır. Diyenlere sen PKK’lımısın demek, o bu acıyı hak etti sen buna neden üzülüyorsun demekle ne fark diye soruyorum. Evet ne fark var.

Lütfen. Değerlendirme yaparken sebep ve nedeni alıp yöntemi haklı kılma gibi ilkel tespitler yapmaktan kaçınalım, her koşul ve şartta sebebi ne olursa olsun savunulacak duruş HUKUK DEVLETİNİN evrensel hukuksal duruşudur. Bu duruş hem CHP’lilere hemde sayın liderine yakışan duruştur. Bu nedenle ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank