- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

CHP Temayül Yoklamaları; Aydoğan, Karabat, Çebi ve İmamoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul'un 17 ilçesinde ve Türkiye'nin değişik yerlerinde üyelerin katılımıyla yaptığı temayül  eğilim yoklamaları ayrıca aday adaylarının erken müracaatlarını başlatarak inanın bir iki adım öne geçti.
****
İstanbul'un 17 ilçesinden bazılarında yapılan temayül  eğilim yoklamalarında ilk üçte çıkan isimlerin içerisinden belediye başkanları açıklanmayabilir. Ancak birçoğunda ilçe belediye başkanları ilk üç isim arasından tercih edilecektir.
****
Özellikle yayın alananımızda bulunan; Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde yapılan temayül  eğilim yoklamalarında en büyük sürpriz Bahçelievler'de ortaya çıkan sonuçtur.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Turan Aydoğan 1073 oy alırken, Bahçelievler'de 10 yıllık kaymakamlık yapmış olan ve örgütten olmayan Emekli Kaymakam Abdullah Durukan'ın 1261 oy alması büyük sürprizdir.
Yazın bir kenara Bahçelievler'in CHP Adayı Turan Aydoğan olacaktır.
****
Başakşehir'de ise eski İlçe Başkanı Özgür Karabat'ın 1173 oy, Bahçeşehir eski Belediye Başkanı Kemal Aydın'ın ise 438 oy alması şaşırtıcıdır. Kemal Aydın'ın örgüte uzak olmasına rağmen 438 oy alması manidardır. Kağıt üzerinde Başakşehir'in Adayı Özgür Karabat'tır. Ancak, kamuoyu yoklamalarında önde çıkacak isim Kemal Aydın olacaktır. Kemal Aydın Başakşehir'in adayı olur ise benim için sürpriz olmayacaktır.
****
Küçükçekmece'de ise eski İlçe Başkanı Kemal Çebi'nin 1264 oy normal bir sonuçtur. Örgütün başında beş yıl bulunduktan sonra birinci çıkmaması asıl büyük sürpriz olurdu. Benim için örgütte, üyeler arasında karşılığı yok denilen Gökhan Gümüşdağ'ın 700 oy alması büyük sürprizdir.

Örgüt içersinde karşılığı yok denilen Gümüşdağ'ın, eğilim yoklaması sonucunda bir karşılığı olduğu görülmektedir.
Küçükçekmece'nin adayı bugünden Gökhan Gümüşdağ'dır. Kemal Çebi'nin adaylığı ise ancak ve ancak kamuoyu yoklamalarında isminin önde çıkmasıyla mümkündür ki, Gümüşdağ'ın önüne geçmesinin de bugün için mümkün olmadığını görüyorum.

Küçükçekmece CHP'nin adayı Gökhan Gümüşdağ, AK Parti'nin Adayı ise Aziz Yeniay olacaktır. Seçimleri kim kazanır? O'nun yanıtı ise bugün için bellidir. Yarın ise çok şeye gebedir.
CHP'nin Büyükşehir Adayı Mustafa Sarıgül'ün adının açıklandıktan sonra dengelerin İstanbul'da değişebileceğini de bugünden söylemek gerekir.
****
Beylikdüzü'nde yapılan eğilim yoklamasında; Ekrem İmamoğlu'nun 1673 oyla 1., İbrahim Mendeşağu'nun 374 oyla 2. ve Mustafa Melek'in ise 331 oyla 3. çıkması beklenen bir sonuçtu. Özellikle Mustafa Melek ile yaptığım söyleşinin sonunda, düşüncelerimi hocaya açıklamıştım. Hoca kendisinin 2. çıkabileceğini, Mendeşağu'nun ise 3. çıkabileceğini ifade etmişti. Kendisine Muharrem Alpaslan'ın sürpriz bir çıkış yaptığında, kendisinin yada Mendeşagu'nun 4. olabileceğini ifade etmiştim. Ancak Alpaslan'ın sürpriz çıkışı ancak kendisini 4. yapabilmiştir.

Özellikle Osman Gürcan Çelikkol'un 56 oyda kalması oldukça manidar bir sonuçtur. Çünkü, Çelikkol ve arkadaşlarının tüm kampanyası İmamoğlu karşıtlığı üzerinden sürdürülmüştür. Ortaya çıkan sonuç ise, yürütülen kampanyanın tamamen yanlışlığını ortaya çıkarmıştır.
Son günlerde ulusal ve yerel basına, sosyal paylaşım sitelerine özellikle kimi adaylar ve yakın çevrelerinden servis edilen İmamoğlu aleyhindeki haberlerde ters tepmiştir.
****
8 aday adayını yarıştığı Beylikdüzü CHP eğilim yoklamalarında seçime katılım oranının yüzde 70'de kalması ise oldukça manidardır. 8 aday adayının tamamı sandık başına üyelerin ancak yüzde 70'ini çekebilmiştir.
İmamoğlu'nun ise kullanılan 2800 oyun yüzde 60'nı alması, diğer aday adaylarının tamamından daha fazla oy alması ise oldukça manidardır.
Bugünden itibaren Beylikdüzü'nde dışarıdan getirilecek bir aday veya 2., 3. sıradaki adaylardan birinin atanmasını örgüte anlatmak mümkün değildir. Böyle yapılırsa, 'şimdiden Beylikdüzü Belediye Başkanlığı AK Parti'ye hayırlı olsun' demek gerekir.
****
Beylikdüzü'nde CHP'nin Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin adayı ise kağıt üzerinde Yusuf
Uzun'dur. AK Parti'de Vehbi Orakçı ve Velittin Küçük ise en güçlü sürpriz adaylardır. İmamoğlu ve Uzun karşı karşıya kaldığında sonuç ne mi olur?
2009 sonuçlarından kesinlikle farklı olur. Kıran kırana bir seçim yarışı yaşanır. Kazananı ise aynı zamanda meclis yapıları, aday olamayan adaylarının duruşları çok etkiler.

Sonuç: Demokrasi güzel birşey... Milletin iradesi diyenlerin tamamı aynı zamanda teşkilatlarının önüne de sandık koyabilme demokratik olgunluğuna erişmelidirler. Bundan kazanacak olan, yerel yönetimler, ülke ve millet olacaktır. a