- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

CHP Kurultayı Bu Tarihi Fırsatı Kaçırmamalıdır!‏

Sevgili okurlarım, CHP ile ilgili aşağıdaki yazımı 20.10.2010 yazmıştım. O günkü düşüncemin ne kadar geçerli olduğunu görünce, sizinle yeniden paylaşmak ihtiyacını duydum.  Bu arkadaşlarını niyeti iktidar olmak değil. Kendileri partinin içinde iktidar olmak istiyorlar. Bu bencilliğin bedelini ülkemiz çok fazlasıyla ödedi ve ödemeye devam etmektedir. Yeter artık bu Parti milletin partisi olsun.

Eski Genel başkanın veya esi genel sekreterin çıkar ilişkisinden kurtulsun. Hesaplar kendi adamlarımı meclise taşıyayım olmamalıdır. Milleti taşımak olmalıdır ki iktidar olununsun. Umarım sağır sultanın bile duyduğu bu avazı ve sesi, bu parti büyüklerimiz de duysunlar. İşte yeniden bir kurultay kararı verilmek üzeredir. Hadi aslan sosyal demokratlar, kendinizi kurtarın

*********

Sevgili okurlarım, yıllardır CHP değişmeli, kendisini yenilemeli ve lider sultasından kurtarmalı, “diye diye, dilimde tüy bitti.” Şimdi Sayın Deniz Baykal’ın Genel Başkanlıktan istifa etmesi sonucu, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun adaylığını açıklamasını takiben, 77 il başkanlıyla birlikte çok sayıda Millet Vekillerinin de destek verişi önemli bir gelişmeği başlatmış oldu. CHP deki değişim işareti şimdiden görülmeye başlandı. Gönül arzu ederdi ki, bu değişim bilinçsel düşüncenin ürünü olsun. Taşlar yerlerine otursun.

Ne yazık ki! çıkar hesapları üzerine siyaset yapan bir kısım yöneticiler, kendi menfaatleri gereği tek kişi liderliğini inatla sürdürmek istemektedirler. Bu isteği, CHP Parti Meclisi Toplantısından çıkan karar göstermektedir. Sayın Deniz Baykal’a ne olursun dön gel bizi bırakma, kurtar diyorlar. Bu karara bir kişi dâhil olmuyor, oda tarihi sorumluluğunu yerine getirmeyi görev bilen, Sayın Genel Sekreter Önder Sav’dır. Kendisini bu asil davranışından dolayı kutluyorum.

Bizim halkımız CHP’ yit iktidar görmek istiyor. Yönetenlerle, yönetilenler ortak sorumlulukta buluşmak istiyor. Halk sorumluluk almak ve ülkenin kaderinde var olmak istiyor. Halk tek lider değil, kolektif akılla yönetilmek istiyor. Bende, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçildiğinde, bu arzuyu ve isteği dikkate alacağına inanmaktayım, diyorum. Beklediğim o dur ki, 22-23 günü yapılacak olan kurultaydan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olarak seçilsin. Dahası, CHP nim ve yeni değişim hareketi başlamış olsun.

Bunun sonucunda da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin laik ve demokratik ilkelerini korumak olmalıdır. Kaldı ki halkın sosyal ve ekonomik düzeninin sağlanması, refahın tabana yayılması, insan haklarına ve onun evrensel değerlerine bağlı yaşam ortamının hazırlanması, kaçınılmazdır. Bu temel ilkeleri koruyup ve kollamak içinde, kolektif akıl egemen olmalıdır, diyorum. Ancak o zaman halkın iktidarı olunur. Böyle bir iktidara, dünden daha çok bugün ihtiyaç duyulmaktadır.

Saygılarımla.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "CHP Kurultayı Bu Tarihi Fırsatı Kaçırmamalıdır!‏"

#1 Comment By Fazilet AKTAŞ BOZDOĞAN On 29 Kasım 2010 @ 01:17

Mursel bey,
Bizim gorevimiz,Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin laik ve demokratik ilkelerini korumak olmalıdır.
Bunun alternatifi varmi?
Halk sadaka zihniyetine kole edilmis,issizlik diz boyu,carpik duzenin getirdigi zorluklari artik kaldiramaz hale geldi.
Ne yazık ki! çıkar hesapları üzerine siyaset yapan bu iktidar, kendi menfaatleri gereği tek kişi liderliğini inatla sürdürmektedir.
Artik dusunen beyin, konusan insan istemiyorlar.
CHP'nin bir an once kurultayi bitirip halkiyla birlikte iktidar olmasi yolunda calismalarini hizlandirmasi gerekiyor.
Ankara'dan saygilar...