content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Eyl

CHP’li Minyeli Abdullah

CHP büyüklenenlerin partisi olmayı sürdürüyor. Bunu yapıyor olmasının bu tepeden bakışı sürdürmesinin siyasal karşılığı olmasa da bu kıyıcı duruşunda ısrarından vazgeçmiyor. Bir sahiplenme bir koruma bir kuşatma çabası içerisinde ısrarla olmalarının ,toplumun gerçek parametrelerinden uzaklaşarak bu inatçı tavrı sürdürmelerinin onlar için neden vazgeçilir olmadığı çokça tartışılacak elbette.

Cumhuriyetin kurucusu olduklarını ,yerle bir olmuş bir yapıdan muhteşem bir eser ortaya koyduklarını ,bu tartışmasız zaferle sağlam bir mevzi kazandıklarını düşünüyorlar.Kazandıkları o mevzii gerçeği veya doğrusu olmayan bir yükseklik duygusu yaşatıyor.

Yukarıdayım bu bulunduğum yer bir başka olmanın ,daha üstün ve daha seçkin olmanın koşullarını da içerisinde barındırıyor diye düşünüyorlar. Bu nedenle cumhuriyetin ilk dönemleri itibariyle ağır bir baskı ve zulüm ortamı oluşturup ,milleti eziyorlar ,ağır vergi baskısı altında bırakıyorlar...

Ayaklanmaları bastırıyorum diyerek birçoğu masum olana binlerce cumhuriyet fukarasını öldürüyorlar ,sürüyorlar veya hapsediyorlar. Halk ve vatandaş gibi sosyolojik temeli olmayan ayrıştırıcı ve bu ülkeye mahsus metaforlar geliştiriyorlar. Jakoben ,elit veya seçkinci bir zümrenin ,azınlık seviyesinde kalmış ufak bir kitlenin hatırı için cumhuriyetin umum efradına cehennem azabı yaşatıyorlar.

Manevi kızlarımızın bizzat pilotluğunu yaptığı tayyarelerle insanlarının üzerine bombalar atıyorlar…Mağaralarda kıstırdıkları insanlarını tedip ediyorum düşüncesiyle bir bir kırıp geçiriyorlar.Şimdilerde başbakanın Cemaziyelevvelinizi bilirim diyerek vurguladığı o tarihsel acıları kendi insanına yaşatıyorlar. *** Dünya koşulları değişmesine rağmen ,kurucu ideoloji başta bu ülke olmak üzere dünyanın başka hiçbir yerinde kabul görmemesine rağmen hala bu manasız ısrarı ,dönemin kendine özgün enstrümanlarını alarak yaşatmayı sürdürmek istiyorlar. İçine kapanan ,totaliterleşen ,sertleşen ,hırçınlaşan bir üslup kullanarak kamplaşmaya davetiye çıkarıyorlar.Yeryüzünün bütün yaşayan gerçekleri ve kendi ülkesinin sağlam dinamikleri konu olunca net bir duruş yerine sürekli yer değiştiren tavırlar ortaya çıkarabiliyorlar. Daimi bir git-gel içerisindeler.Sabah söylediklerini akşam inkar edebiliyorlar.

Bir vilayet içerisinde gür bir sesle dile getirdiklerini payitahta gelince zaman geçirmeden inkar ederek ağır bir aldatmacanın meyvelerini devşirmeyi murat ediyorlar. Ben bir döneme damgasını vuran ,ölmüş sinemamızı canlandırması bakımından hatırı sayılı bir gişe başarısı yaşayan bir filmin oyuncusu Minyeli Abdullah veya sözünü ettiğimiz partinin mevcut İstanbul il başkanının söylem ve tavırları üzerinden birkaç kelam ederek sadede gelmek istiyorum.

Avcılarda astıkları bir afişte ,Başörtülüleri rahibeye benzetmeleri durumu karşısında ,partiye mancınıkla başkan yapılmış Kılıçdaroğlu ve il başkanının aymaz ve nobran durumunu yazmak istiyorum.

Gerçek politikacılara yakışacak şekilde sorumluların bulunup cezalandırılması yerine,bu işi AKP’ye yıkarak sorumluların bulunup çıkarılması konusunda hararetli ve kırıcı bir üslup kullandılar.Olayı başbakana kadar götürüp sorumluların cezalandırılmasını talep ettiler. Başbakan iç işleri bakanı vasıtasıyla sorumluların afişte belirtildiği gibi CHP’liler olduğunu ve Avcıların CHP’li belediye başkanının bizzat bu operasyonun tüm aşmalarında var olduğu bilgisine ulaşarak bunu basınla ve kamuoyuyla paylaştı. Minyeli’nin tavrı 1930’larda müstahsiller aracılığıyla halkını ezen büyüklerinin tavrından farklı olmadı tabi

Ortalığı velveleye verenler kendileri değilmiş gibi ,özürle ilgili bahis açılınca ‘sorumluların bulunmasını istedim sayın bakanda bulup çıkarmış ‘diyecek kadar işi pişkinliğe götürdü.

Bu tavırlar hastalıklı, problemli tavırlar.İçerisinde hiçbir güzellik ve gerçeklik barındırmayan tavırlar.Sevgili hemşerimizi ayak oyunlarıyla makamından ederek İstanbul il başkanlığına getirilen bir kişiden bu haliyle makamının hakkını vermesini beklemek elbette saflık olacak.

O genetik kodları ,bombalarla,baskınlarla ,ölümlerle, müstahsil ve jandarma baskılarıyla oluşturulmuş hastalıklı ve ideolojik bir tavrın gereğini kendisine yakışacak bir biçimde yerine getirdi. Bizde 12 eylülde bürokratik vesayet sisteminin atardamarlarına girerek sağlam bir iyileştirme getirecek anayasa değişikliğine evet diyecekler olarak,çağı ve gereklerini doğru biçimde okumanın gereği neyse onu yerine getirmiş olacağız.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank