- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ceyhan’dan ‘İleri’ Gazetesi

Anadolu’da yayınlanan gazetelerimizle ilgili inceleme ve değerlendirmelerimi sürdürüyorum. Bu gazetelerin bana ulaşanları arasından yaptığım bir sıralamayla gerçekleştiriliyor bu araştırma ve tanıtım serisi.

Bugün sütun konuğum gazete, 19 Temmuz 1949 tarihinde kurulan (Mehmet Selçuk: 1914-1987, A. Osman Selçuk: 1947-1999), günlük yayınlanışıyla 63. yayın yılı içerisinde bulunan Adana ilimize bağlı Ceyhan İlçemizde okurlarıyla buluşmaya devam eden İleri Gazetesi.

 

Altı normal sayfalık İleri Gazetesinin kimliğine bakalım: İmtiyaz Sahibi: A.Halit Selçuk, Yazı İşleri Müdürü: Alper Satılmış, Tlf: 0322-613 11 50. İleri Gazetesinin 18 bin 604 ve 18 bin 627. sayıları ve bu sayılar arasındaki nüshaları masamda.

İleri Gazetesinde, İmran Eren imzalı analizler var. Değişik konuların ele alındığı, detaylandırıldığı görülen analizler bunlar.

Ayrıca ‘Günün Sözleri’de anlamlı biçimde veriliyor. Şimdi, İleri Gazetesinin sayfalarında yeralan, siyasi olmayan sosyal içerikli haberlerden seçmeler, daha doğrusu haber başlıklarıyla devam etmek istiyorum efendim:

 

-Karşılıksız çeklerde ürküten artış/Sirkeli Kazıları yeniden başladı, Çukurova tarihine ışık tutuyor/Fevzi Özkan bu sezonda Adanaspor’da /Söğüt gölgesindeki çadırlarda deniz keyfi,

-Demirspor yönetimi görev dağılımını yaptı/Borçlu dolmuşçulara Mobese şoku/Adanaspor İlkem ile yeniden anlaştı/Ceyhan türküleri albüm oluyor,

-Küçükbaş hayvancılık masaya yatırıldı/110 sürücünün ehliyetine el konuldu/Başarılı sporculara madalya,

-Dünya kan verme rekoru denemesine Ceyhan’dan destek/Ceyhan Belediye’ye Letonyalı oyun kurucu/Çocukların tarlada ekmek savaşı,

 

-Çeşitli suçlardan 4 bin 884 kişi yakalandı/Seyyarlar zabıtaya kızdı, karpuzları yola döktü/Adana Demirspor’da kılıçlar çekildi,

-Polisten sokak sineması/Adanaspor’da çalışmalar sürüyor/Çukurova patates üreticisi fiyattan memnun değil,

-Görme engelli gaziye davet/Çevre Koruma Derneği, yürüme engelli vatandaşı sevindirdi/Bin 225 hektarda 30 bin istihdam,

-Demirspor’da liste yarışı/Ceyhan’da eğitime hayırsever desteği/Serdal Adanalı’dan Adanaspor Başkanı Dura’ya ziyaret,

-İsken, Cto ve İşkur’dan mesleki eğitim alanında işbirliği/Adana’da bisiklet festivali, festivale 200 sporcu katıldı,

-Türk mühendislerinin geliştirdiği mısır tohumu verimi yüzde 50 artırıyor/Sondaj çalışmasından Aşk Tanrısı Eros çıktı/Atilla Keskin: Hedefimiz iyi basketbol oynamak/Anavarza mozaikleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya vd.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

1.Gençliğe, yaşlılıktan çok hürmet etmeliyiz. (Victor Hugo)

2. Önce elimize, sonra dilimize düşen gerçek öyle kılık değiştiriyor ki, kısa bir süre sonra tanımak imkansız oluyor. (Pitigrilli)

3. İş adamın en çok ihtiyacı olduğu şey, her an yardıma hazır bir belleğe sahip olmasıdır. (E.B. Gown)

4. Dostluk, toprak bir maşrapa gibidir, önemsiz bir nedenden birdenbire kırılır ve bir daha kullanılmaz. (Çicero)