- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Cemal Tuzcuoğulları’ndan Beypazarı Anıları

Cemal Tuzcuoğulları, spor dünyamızın önemli isimlerinden, Araştırmacı, yazar. Kısa adı İLESAM olan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğine önemli hizmetleri bulunan dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla gönüllerimizde taht kuran, bağdaş kurup oturan bir arkadaşımız.

Yenilerde bir kitabı yayınlandı “Beypazarı Anıları” adıyla. A4 boyutlu, 70 sayfalık kitap bol fotoğraflı olarak okurlarının karşısına çıkmış, çıkarılmış. Genişletilmiş, geliştirilmiş 2. baskısı elimizdeki kitap.

Semiha Ergün, Kemal Arslan, Rıfat Kaya, Nur Ersen, İbrahim Albayrak, Gizem Gökmen, kitabın yayınlanışında katkıda bulunmuşlar.

Tarihi belgelerle zenginleştirilen kitabın sayfalarındaki fotoğraflarla da ayrı bir zenginlik görüntüsü sağlanmış.

Anı ve gezi kelimelerinin anlamları 5 nci sayfada aktarılmış. Beypazarı ilçesinin tarihi geçmişiyle ilgili bilgiler verilerek devam ediliyor. Bir yerinde; “Türklerin Sultan Alparslan komutasında Anadolu’ya girmesinden kısa bir süre sonra Marmara’ya ulaşmaları ile Beypazarı da ilk Türk akıncıları ile karşılaşmıştır” deniliyor.

Beypazarı fotoğraflarıyla zenginleştirilen sayfalarda, nerelerin gezilebileceği de anlatılıyor, bilgiler veriliyor. Sonra Beypazarında yapılan şiir etkinliği hakkında bilgilere ve fotoğraf görüntülerine geçiliyor. Yer yer İLESAM hakkında kısa bilgiler de yeralıyor Cemal Tuzcuoğulları’nın kitabının sayfalarında.

18 ve 28. sayfalarda, İsa Kayacan olarak bendenizin iki ayrı fotoğrafı yeralıyor. 28.sayfasındaki fotoğraf Mehmet Nuri Parmaksız’la birlikte çekilen fotoğraf bu. Altındaki cümlelerden:

“Genel Başkan Mehmet Nuri Parmaksız ile İLESAM Haysiyet Kurulu asıl üyesi Prof. Dr.İsa Kayacan, her fırsatta, bilim, edebiyat, sanat veya İLESAM            sorunları üzerine sohbet ettikleri, bazen de bilgi alışverişi yaptıkları bilinir. Yukarıda görülen fotoğraf da sözkonusu olan önemli sohbetlerden biri görülmektedir”.

Cemal Tuzcuoğullarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim