- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Çarpıcı Söylemler!

Benimde çoğu düşüncelerine yürekten katıldığım çoğuna da kesinlikle katılmadığım  ülkenin  marjinal, ilahiyatçı yazarlarından  R. İhsan ELİAÇIK, Balçiçek İLTER'’in “Söz Sende” programında, çarpıcı, farklı ve sarsıcı açıklamalarda bulunarak kadim alışkanlıkların altını üstüne getirdi.

Diyanet başta olmak üzere geleneksel kabul gören teamül açısından son derece ilginç şeyler söyleyen İlahiyatçı yazarın konuk olduğu programdan bazı anekdotlar:

Camiilere verilecek parayla 5000 tane yoksula ev yapılabilir.

Camiilerin yapılmasına karşıyım! Temelinde takva yoktur, bir çeşit peşkeştir!

Kuranda Camii yaptırın diye bir şey yok.

Şaşalı camii hiç demiyor, tüm şaşalı camiiler Peygamber efendimizin vefatından sonra yapılmıştır.

Taksim’e kocaman camii yaptıracağınıza, mahalle aralarına küçük küçük mescitler yaptırın.

Klasik anlayış selatin sadece namaz diyor, biz selatin küçük bir bölümü namazdır diyoruz, geri kalanı yardımlaşma ve dayanışmadır, yani namazda rüku ederiz hayatın içinde kimsenin önünde eğilmeyiz.

Selatin Camiilerinin özenecek bir tarafı yoktur.

Fatih Camii, Süleymaniye Camii var,  karşıda Sultan Recep Tayyip Erdoğan Camii olsun istiyorlar.

Peygamberin camiisinde çocuk cıvıltısı vardı.

 Kadınlar vardı, dayanışma vardı, ihtiyaçlar dertler çözülüyordu.

 Şimdi diyanete bağlı camiiler bir tapınağa dönüştü..

Fetva vermiyorum geçmiş fetvaları değerlendiriyorum, bir beldede açlıktan ölen varsa o beldede herkes katildir. Bir beldede yerde sürünen bir yoksul varsa, camii yaptırmak caiz değildir.

Devasa yapıların altında muhakkak kan ve ceset vardır!

Bence, Ayasofya'nın Camiiye çevrilmesi de yanlış.

Deniz Gezmişlerle beraber olup Amerikan filosuna taş atmalıydık.

Mamak cezaevine girene kadar hiç solcu biriyle karşılaşmamıştım. Sosyalist denince ödümüz kopardı.

Bende ki değişim Mamak Cezaevinde başladı.

18 -19 yaşında tipik bir Akıncı/ İslamcı olarak girdim.

Sonra orada bizi karıştır barıştır yaptılar.

Biz orada işkence görürken paşalar emlak zengini olmuş.

Dışarı çıktığımda isyankardım, dağa çıkmayı düşünüyordum.. Bunların hesabını soracaktım. Çok ağır işkenceler gördüm. Çok sert bir Atatürk eğitimi gördük. Gençliğimin 3-4 yılı kışlada geçti…”

ATATÜRK KÖŞESİ

Hayatta En hakiki Mürşit İlimdir Fendir…

DÜŞÜN-TAŞIN

İlim ÇİN’de bile olsa gidip alınız…

GÖNDERMELER

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ, performansı ve merhametli İNSAN yanıyla ırk, renk, din, dil ayırt etmeksizin herkese, herkesime devletin gülen yüzünü COŞ-kuyla hissettirdiğini bilmeyen var mı? 

-Sevgili dostum Yüksel EVSEN’in 5 Ocak Gazetesinde kaleme aldığı “Sen Kimsin Yüksel EVSEN” adındaki köşe yazısının  (http://www.5ocaknews.com/haberler/kose-yazilari/sen-kimsin-yuksel-evsen.html güven, sevgi ve saygı adına muhteşem tespitler olduğunu biliyor musunuz?

-İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoyu Rahmetle ve hasrete andığımızı bilmeyen var mı?

-Hüseyin Bayrak’ın bazı Belediye Meclis üyelerinin konuşma metinlerini hazırladığı vahim dedikodulardan haberiniz var mı?

-Türkiye’de yapmış olduğu icraatlarla en büyük devrimi yapan “Ak Parti  ile ilgili Adana Ak partide deprem” diye haber yapan Hüseyin BAYRAK’ın zihninde travmatik depremler yaşadığından haberiniz var mı? 

-Yüreğir Şehremini Mahmut ÇELİKCAN’ın Nurs Televizyonunda katıldığı Vakt-i Muhabbet Programında verdiği mesajlarıyla gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Bir hakkın teslimini vefatından sonra bile kaleme alan riya ve gösterişten uzak (http://www.adanahaber.com/yazidetay.asp?yaziid=3765 bu muhteşem yazısından dolayı BFY’ ı, tebrik ve takdir ettiğimi biliyor musunuz?

- Canlı Yayında Akses çubuğu ile enerjimi kontrol eden,  Kozmik enerji ve kuantum Touch Enerji Trapisti Sevgi Öcal AKCİĞER’in  bütün amel defterimi ortaya çıkardığından haberiniz var mı?

 -Mavracı, uydurma hesabıyla Twitter’de ipe sapa gelmez mesajlar yollayan sahte kimlikli zat-ı esrariyi 3’den 9’okuza engellediğimi biliyor musunuz?

-İnşallah Salı günü Nurs Televizyonunda Fatma BEYZA GÜNDOĞAN’ın sunduğu VAKT-İ MUHABBET programında(Saat 16-18 arası ) MERTÇE; “ biz muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yok” mesajını SEVGİYLE dünyaya haykıracağımdan haberiniz var mı?

-Adanalı yazar Seda ÜRKMEZ Hanım efendinin “AŞKIN SEDASI” adındaki kitabının 15-20 Ocak tarihlerinde Adana/TÜYAP/Kitap Fuarı MERTÇE SÖYLEŞİ Standında Okuyucuyla buluşacağından haberiniz var mı?