- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Can Gardaşımla Nevruz Sohbeti

Nevruz Bayramın mübarek ola gardaşım. Bu güzel bayramı asırlardır birlikte kutluyoruz. Orta Asya'dan, İran'a, Azerbaycan'a ve Anadolu'ya kadar uzanan büyük coğrafyada Nevruz, yılbaşı ve baharın başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Ünlü Ergenekon Destanı'nda, demirden dağ eritilerek Türkler nasıl ortaya çıkıp nasıl dünyaya yayılmışlarsa; Kürtleri Dahhak’ın zulmünden kurtaran Isfahan’lı ‘Demirci kawa efsanesi’de Kürtler’in de  bir Ergenekonu gibidir.

 

Gardaşım,  aslında biz aynı milletin, aynı kültürün, aynı tarihin çocuklarıyız. Sakın seni ‘Türk’ göstermeye çalıştığımı ve Nevruzu’n elinden almaya kalktığımı sanmayasın. Kendini nasıl bilirsen bil, sana saygım var. Çünkü seninle bin yıldır aynı ‘nan’ı bölüp yiyor, aynı hazin türküleri yakıyoruz. Seninle  hep aynı kıbleye yüz sürüyoruz.

Efsanelerden ilkbahar geleneklerine, inançlardan namus anlayışına kadar, aslında aynı milletin evlâtları olduğumuz açıkça ortada. Aramızda sadece dil farkı var. Artık sen istediğin gibi adlandır benim için fark etmez; çünkü sen benim öz gardaşımsın.

***

Gardaşım, sen imanlı insansın; Allah aşkına elini vicdanına koyda düşün; Nevruz gibi Kürdüyle, Türküyle hepimizin bayram gününde, siyası maksatlarla gösteriler yapılmasını, hele bu gösterilerin terör eylemine dönüştürülmesinin ve halkımızın bölünmesi için istismar edilmesini doğru buluyor musun? Her türlü kutlamaların başım üstüne… Gel beraber halay çekelim. ‘lorke’ söyleyelim, zılgıtlar atalım; ateşler yakıp üstünden birlikte atlayalım. Lâkin birbirimizi kucaklayıp et ve tırnak gibi olmaktan vazgeçmeyelim.

Bir derdin varsa söyle, birlikte derman arayalım. Kim gözünün üstünde kaşın var derse, bil ki önce ben karşısına dikilirim.

Dinine, diline, örfüne, âdetine karışan olursa, cevabını beraber vereli. Yalnız senden bir dileğim var: Seni kullanarak milletimizi, vatanımızı, devletimizi bölüp parçalamak isteyen âlet olma ne olur… Eli kanlı teröristlerden sana hiç hayır gelir mi?!...

***

Nevruz kutlamaları, ne yazık ki bugüne kadar bölücü-ırkçı PKK’lılar ve onların siyasetçileri tarafından hep çatışma ve kavga fırsatı olarak kullanıldı. İnşallah bu defa huzur içinde kutlanılmasını bekliyoruz. Batılı çıkar çevreleri,  yakın tarihimizde olduğu gibi, bizi bölüp parçalamak; senide kendi menfaatleri için kullanmak istiyorlar. Onlara karşı Selahaddini Eyyubi’lerin, Şerefhan’ların,  İdris-i Bitlisi’lerin basiretiyle davranmalıyız. Hamidiye Alaylıları’yla nasıl vatanımıza saldıranlara karşı birlikte mücadele etmişsek; şimdide aynı saldırılara birlikte karşı koymalıyız.

Hiç düşündün mü gardaşım, bütün bu terör olaylarından, tahriklerden halkımızı isyana teşviklerden hayırlı bir netice alınabilir mi?

Bırakın dış odaklı bölücüler, sana ayrı bir devletten bahsederlerse sakın inanma. Türkiye, bir avuç toprağını kimseye verir mi? Bu millet, vatanının parçalanmasına göz yumar mı? Değil Avrupa, Amerika, dünyanın tamamı bir araya gelse, buna güçleri yeter mi?

***

Canım gardaşım onlara de ki, ‘Biz bu vatanın, bu milletin bir parçasıyız. Bu Bayrak altında bu devletin vatandaşı olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bunu kabul etmek istemeyenler istedikleri yere gidebilirler. Biz rahat bırakın, huzurumuzu bozmayın!..;

Gardaşım şunu hiç aklından çıkarma. Onlar seni kullanmak istiyor. Biz seni seviyoruz. Çünkü sen bizim düya âhiret gardaşımızsın.