content

15 Nis

Cahide Ulaş Aytar Şiirleriyle Sohbet

Cahide Ulaş Aytar, eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı. Yayınlanan değişik kitapları yanında, gazete ve dergilerde de yine değişik şiirleriyle karşımıza çıkıyor.Bu yayın organlarından biri, Tekirdağ ilimiz merkezinde günlük yayınlanan, “Tekirdağ Yeni İman” Gazetesinin son sayfasındaki “Pembe Panjurlu Pencere” başlıklı köşesi (Sayfası).

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesinin 17 bin 969. sayısında, Cahide Ulaş Aytar sayfasında, Cahide hocanımın farklı başlıklarla yazılmış şiirlerinden bir demet yer aldı. Örneğin bu sayfanın ilk şiiri ‘Yüreğinden at beni’ başlığıyla karşımıza çıkıyordu. Üç dörtlükten meydana gelen bu şiirin ilk dörtlüğü efendim:

 

Siteminle, nazınla özlüyorum ben seni,

Donuyorum, sensizlik üşütüyor bak beni,

Sevginin ateşiyle haydi gel de yak beni,

Baktığın yerde yoksam, yüreğinden at beni.

 

Bir başka Cahide Ulaş Aytar şiiri ‘Bu gece’ adıyla bizimle selamlaşıyor. Sevgi dolu bir yürekten söz ediliyor. “mutlu oldum görünce seni bu gece/Yolculuk var ya hani falda çıkan/Uğurlamaya geldim sandım bu gece” denilişi duygu bütünlüğünü tamamlıyor.

Öteki Cahide Ulaş Aytar şiirleri; Bir yudum aşk, İyi ki varsın, Aşk defteri, Çalınmış zamanlar, Özledim Nöbette başlıklarıyla karşımıza çıkıyorlar. Tekirdağ Yeni İnan Gazetesinin ilgili sayfasında. ‘Aşk defteri’ adlı, başlıklı şiirin mısraları arasına dönelim:

 

Hüznü çıkardık aşk defterinden,

Mutluluk gemisi döndü seferinden.

Umutları, sevgileri yükledik yeniden,

Sımsıkı tut, bırakma elerlimden.

 

“Gitme aklım sende kalır” demiştim,

Gitmedin değil mi, canım sevdiğim?

Böyle bir sevgiyi susamıştı gönlüm,

Yaşantıma hoş geldin bebeğim!..

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank