content

28 May

Çağrı ve Aydın Efesi Dergileri

İki, kültür, sanat, edebiyat, folklor dergisi var masamda. Bunlar sırasıyla:

ÇAĞRI DERGİSİÜstat Feyzi Halıcı’nın Konya’da yayın hayatımıza kazandırdığı, bugün O’nun koordinatörlüğü, M. Emrehan Halıcı’nın sahip ve yazı işleri müdürlüğünde aylık olarak Ankara’da yayınlanan Çağrı Dergisi, kültürümüzün bir çınarı olarak 620 nci sayısıyla bizimle selamlaştı, merhabalaştı. Çağrı’nın Ankara, yazışma adresi: P.K. 468 Yenişehir-Ankara.

Elimizdeki, masamızdaki 620 nci sayısının başyazısı Feyzi Halıcı imzalı, “Mevlana’dan Galile’ye çağdaş bir gezi” başlığının ta tıyıcısı. Çağrısının bu sayısında yazısı imzası bulunanlardan bazılarının sıralanışı şöyle:

-Feyzi Halıcı, Turhan Doyan, Prof. Dr. Gülhan Slem, Aysen Akdemir, Ali Rıdvan Bülbül Ali Naili Erdem, Fatma Bahar Halıcı (Gökfiliz), Doç.Dr. Tamilla Abbashanlı, Rabia Barış, Abdülkadir Güler, A.Necmettin Çanga vd. Ön kapakta yeralan Feyzi Halıcı dörtlüklerinden biri “Sel yatağında” başlığıyla şöyle karşımıza çıkıyor:

 

İstemem şüphenin karabatağında,

Gülle karşılarım seni her atağında,

Bir kutsal duyarlıkla dünya lezzetini,

Tatmak isterim sevgi sel yatağında..

 

Fevzi Halıcı üstadımızla özdeşleşen Çağrı Dergisinin yıllarca yayınının sürmesi Feyzi ağabeyimizin sağlığının iyilikler içinde olması dileklerimizle, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz efendim.

AYDIN EFESİ DERGİSİ

Aydın ilimiz merkezinde, Aydın Yazarlar ve Şairler Dergisi tarafından iki ayda bir yayınlanan, kültür, sanat ve edebiyat dergisi. Dernek adına sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Öksüz, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Güner Dokuyucu, Genel Koordinatör Ali Haydar Öztürk olan Aydın Efesi Dergisinin ikinci sayısı masamda. İlk sayıda olduğu gibi yine pırıl pırıl bir baskıyla, 48 sayfayla, sanat ve edebiyatseverlerle buluştu, buluşturuldu. Tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

Şükrü Öksöz ve Güner Dokuyucu imzalı başyazı ve sunuş anlamındaki yazılar dikkat çekiyor. Buradan:

1. Dergimiz kar amacı gütmediği için, yazı ve şiirlere telif hakkı ödenmemektedir. Dergimizi yazı ve şiir gönderenler zaten böyle bir hak talep etmeyeceklerini bilerek göndermektedirler. (Şükrü Öksüz)

2. Kitap okumayız, gazete okumayız. Ürkadaşımızın üye olduğu derneğin adına çıkardıkları dergiyi de laf olsun diye alır, içinde ne var, ne yazmışlar diye merak etmeyiz. Bir köşeye atarız dergiyi (Güner Dokuyucu).

Aydın Efesi dergisinin 2 nci sayısında imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışı: Şükrü Öksüz, Güner Dokuyucu, Prof.Dr.İsa Kayacan, Kenan Çiftci, Erhan Tığlı, Esat Anık, İbrahim İmer, Mehmet Güven, M. Kemal Yılmaz, Ergün Veren, Özen Gülay Atacan, Etem Oruç, Celal Oymak, Ahmet Canbaba, Serpil Erkılıç vd.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank