- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

‘Çağdaş Burdur’ Gazetesi

Gazetelerimiz serisindeki, genel değerlendirmelerimle, bu gazetelerimizin sayfalarındaki gezilerim sürüyor.

Bugün, Burdur Merkez’de ofset tekniğiyle ilk ve bazı sayfaları renkli yayınlanan günlük olarak okurlarının karşısına çıkan, çıkarılan “Çağdaş Burdur” Gazetesinin 2 bin 293,96,97,98,99,300,301,302, 2 bin 303. sayılarının sayfalarında bir gezinti yapacağım.

Öncelikle, her zaman olduğu gibi, 12 büyük sayfalık, 7 nci yayın yılı içerisinde bulunan “Çağdaş Burdur” Gazetesinin kimliğine bakıyorum:

İmtiyaz sahibi: Celal Öztaş, Genel Yayın Yönetmeni: Yusuf Tortop, Yazı İşleri Müdürü, Gülsüm Taş, Muhabirler: Onur Özkan, Halil İbrahim Kara, Filiz Eryılmaz, Özer Özgün, Aysel Kara, Sayfa Editörü: Rukiye Tunç, Hukuk Danışmanları: Av.Ömer Bütüner, Av. Ali Uz.Tlf:0248-2344310.

 

“Çağdaş Burdur” Gazetesinde değişik konularda, değişik kalem sahiplerinin yazıları-makaleleri yayınlanıyor. Gazetenin elimizde, masamızda bulunan sayılarında yazıları-imzaları bulunanlar; Abdurrahman Taş, Aysel Işlak Turan, Prof.Dr.İsa Kayacan, Halil Taş, Gülser Bülbül ve 2 nci sayfadaki şiir köşesinde ulusal düzeydeki şairlerin imzalarıyla şiirleri yeralıyor.

 

Şimdi makale yazarlarının, yazdıklarından imzalarıyla birkaç cümle alalım:

1. Cumhuriyet devrimimizin en renkli, en yürekli şairi, baba adam, yiğit adam, Anadolu’nun yağız delikanlısı, mert, şahsiyet abidesi, bilge ve alperen Abdürrahim Karakoç ağabeyimiz artık aramızda değil (Abdurrahman Taş)

2. Ülkemizin en önemli çevre sorunlarından birisi erozyon, yani toprak kaybı ve çölleşmedir. Ülkemizde her yıl 743 milyon ton toprağımızın erozyonla kaybediyoruz (Gülser Bülbül)

3. Mehmet Nuri Parmaksız eğitimci, yazar-şair. İLESAM Genel Başkanı. Geleceğe kalıcılık oranları yüksek yazılır, araştırmalar kitaplar bunlar. Son yayınladığı 3. baskısı yapılan ‘Kelebek Ömrü ve Süveyda’ya Mektuplar’ adlı kitabı Akçağ yayınları arasında Günyüzü gördü (İsa Kayacan)

Şimdi, ‘Çağdaş Burdur’ Gazetesinin masamızda bulunan sayılarındaki haberlerinden, sosyal içerikli olanlarından bazı başlıklar verelim:

- Burdur Tüketici Hakları Hakem Heyeti bir ilk’e daha imza attı/Vali Tapsız ilçe gezilerine devam ediyor/Karamanlı ilçesinde hayvancılık yeniden canlanacak,

- MAKÜ girişimci yetiştiriyor/Ankara’ya Burdur çıkarması/Burdur’da depreme hazırlık çalışmaları/İmam Hatipler eğitimden geçiriliyor/İnşaatlarda önlemler artırılıyor,

- Ev ve süs hayvancılığı eğitim semineri/Başarılı sporcular ödüllendirildi/Osmanlı’dan kalma kütüphane ziyarete açılıyor/İl Özel İdaresi birimler arası futbol maçı,

- Kızılay düzenli kan bağışçılarını ödüllendirdi/Serinlemek için İnsuyu Mağarası, Gençlik Merkezi ve yüzme havuzu çalışmaları başladı/Isparta dağlarında yabani at ve yerli ırk hayvan çiftliği/Burdur eğitimde şampiyonluğa doymuyor/Kozluca Belediyesi Halk oyunları kursu açtı/Somalilere İl Müftülüğünden yardım paketi vd.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1- Tüm yanıtları bilmektense, bazı soruları bilmek yeğdir… (James Thurber)

2- Hayatta en büyük zevk başkasının “yapamazsın” dediğini yapmaktır… (W.Bagehot)

3- Az konuşmaktan pek az, çok konuşmaktan sık sık pişman olunur. (Konfiçyus)

4- Gül, tüm dünya seninle gülsün… Ağla, sadece kız arkadaşlarını yanında bulursun… (Laurie Kuslansky)