content

04 Tem

Büyükşehir Adayım Tunç Soyer’dir

Korkarım… Önünü keserler  diye.

Sıkılırım… Vakitsiz lafımla nasibinden  ettim diye… Ancak… Beynime zincir vuramam, yüreğime  beton dökemem.
*
Önüne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na  birilerini aday clip_image002[1]yakıştırıyor veya kendini gösteriyorsa… Ben de şehir yaşayanı olarak hakkımı  kullanırım. “ Benim de adayım  vardır” derim. Ve bu ismi de… Seferihisar Belediye Başkanı Tunç  Soyer olarak ilan ederim.
*
Kendisiyle akrabalığım, kan bağım  yoktur. Ticari, siyasi ilişkim  sıfırdır. Binasını tanımam, odasını  bilmem. Beklenti konusunda ise hiç işim  olmaz. Hangi partiden olup olmadığı da beni  ilgilendirmez.
*
Başkan adaylığı konusunda keselerin açıldığı, vaatlerin  uçuştuğu, övgülerin yağdığı, kulislerin hızlandığı dönemde oy verecek kişilerin  de ön fikrini söyleme hakkı olmalıdır Bana da sık soruyorlar. “ Kim aday olur, kim gösterilir, kim  kazanır?” Seçime daha aylar var. Çok şey değişir, bunları konuşmak için çok erken.  Politika dediğin; döviz kuru gibi  saatten saate değişir. Seçim, akşamdan sabaha kaybedilir  kazanılır. Hele bu devirde…
*
Bu yazının gazetede yayınlandığı gün  itibarıyla… Adayım, Tunç Soyer’dir. Büyükşehir’e soyunur mu, soyunmaz  mı? Seferihisar’dan ayrılır mı, ayrılmaz  mı? Mevcut Başkan Aziz Ağabeyine rağmen  düşünür mü, düşünmez mi? Belki de başkanlığı bırakır mı,  bırakmaz mı? Hiçbirinin yanıtını bilmem. Tahmin yürütmem. Zaten  muhatabı değilim. Bu ani çıkışım, mantığımın  emridir.
*
Kimseyi de etkilemek istemem. İnceleyin, izleyin Tunç  Soyer’i… Gelmişini, geçmişini, kökünü,  eğitimini, hizmetini, düşüncesini, hayallerini, yaptığını,  yapacaklarını… Sizler de ona göre karar verin. Tercih sizin, oy sizin.               
*
Bugün fikrim böyle. Büyükşehir birinci adayım Tunç  Soyer, Gerisi kendine,  partisine… Hısımına ve varsa hasmına  kalmıştır!
*****************

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank