content
23 Eki

Büyük Tehlike

Bilinen tarihi binlerce yıl olan büyük Türk milletini ve onun büyük kültür tarihini iyi anlamadan bazı meselelere normal mantıki bir bakış yapabilmeniz pek mümkün olmaz hatta mümkün değildir. Bilinçli bir davranış biçiminden bahsediyorum. Günün şartlarına göre değişen bir kara balta sistemden değil.

Milletimizin kültürünü hedef alanlar doğru hedefi seçmişlerdir. Tarih sahnesinde binlerce yıldır var olan bizim gibi milletleri başka bir şekilde tarumar edemezsiniz. Belki başka milletler başka tekniklerle tarumar olabilir. Hatta çok kolay da olabilir. Fakat mesele Türk milleti ise onun kültürünü yani kalbini hedef almak zorundasınız. Cümleyi daha yalın hale getirdiğimizde mesele ve meselenin ağırlığı daha iyi anlaşılacaktır.

Nedir hedef alınan? Nedir bu büyük tehlike? Nedir? “Büyük Türk Kültürü “ dedik. Nedir büyük Türk kültürü “ Türk İslam Medeniyeti” desem, eyvahlarınızı duyar gibi oldum. Türk ve İslam kelimelerini birbirinden ayırma projesi.

“Türk” kavramı tarafına ve “ İslam” kavramı tarafına bu milletten ayrı ayrı ne kadar insan çekerseniz o kadar başarılı olursunuz. Yani bu iki kavramın ayrı ayrı taraftarları olan derin bir yapı. Bu ayırmayı başardıktan sonra, “ Türk” tarafına çektiklerinizi, etnik milliyetçi, kafatasçı, şiddet yanlısı, İslam dışı gibi tanımlamalarla kirletirsiniz. Billur dimağları bulandırırsınız. İslam tarafına çektiklerinizi, millilik düşmanı, yobaz, şeriatçı ve ümmetçi gibi tanımlamalarla kirletirsiniz. Diğer billur dimağları da bu şekilde kirletirsiniz. Birini diğerinin zıddı imiş gibi gösterir, çözülmeyi beklersiniz.

Yukarıdaki paragraftan hareketle… Çözülmeyi hızlandıracak bazı durumları da yaratmanız gerekir. Zira çözülmenin başladığı aşamada taraflar uyanabilir. O gün gelmeden önce, bu kültürün mikro planda iyi yaşandığı aile kavramını zayıflatmış olmalısınız. Ne dediğimi daha iyi anlayabilmeniz için otuz yıl önceki boşanma oranları ile bu günkü boşanma oranlarını karşılaştırmanızı rica ediyorum.

Hızlandırmayı daha da artırmalısınız. Yine taraflar uyanabilir. “İslam” tarafını da ikiye bölmelisiniz. Radikal İslamcılar, Ilımlı İslamcılar. “ Türk” tarafını da en az ikiye bölmelisiniz. Kafatasçılar, milliyetçiler.

Gerisi bir çorap söküğü gibi gelir. Büyük tehlike budur. Varın hangi aşamada olduklarını siz düşünün.

“ Türk İslam Kültürü” tek birlik noktamız.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Büyük Tehlike”

  1. 1
    Zekeriya Eruzun Says:

    Değerli hocam; elbette tarih boyunca bu birliği bozmak isteyenler olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ancak ben bu sağlam mayanın öyle kolay kolay çözüleceğini düşünmüyorum. Ne zaman başımıza bir hal gelse, yeniden toparlanmayı bilecek kadar milli bir refleks sergileyebilmişiz. Biz; medeniyete entegre olmak zorunda olduğumuz diğer sorunlarımıza bakalım bence... Kat edilecek o kadar yolumuz var ki...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank