- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Burdur’dan Esen Şiir Rüzgârı

Burdur ilimiz merkezinde, ilçelerinde, belde ve köylerinde, şiire, sanat ve edebiyata karşı ciddi manada ilgi vardır. Şair, yazar, araştırmacı ve gazeteci kökenli olanların çalışmaları, araştırmaları, yayınları vardır. Burdur’da değişik zamanlarda, şiir etkinlikleri, Burdur

şiirlerinin bir araya getirildiği kitap yayınları, İnsuyu Şiir Akşamları adlı şiir gecelerinin hatırlanışları vardır.

Bunların bir yenisi ve 2013 yılında 3.sü gerçekleştirilen, Burdur Gazetesi 3. Geleneksel Şiir Yarışması, sonuçlarının açıklandığı, ödül töreni, şiir gecesi programının canlılığı, şiir rüzgârının Burdur’dan tüm Türkiye’ye dağıtılışı, serinletişi.

Burdur Gazetesinin sahibi Adnan Taraşlı ve Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Tükel’in çabalarıyla gerçekleştirilen bu şiir yarışmaları geleceğe ışık tutacak ölçüde güzelliklerle doludur. Burdur valiliği, Belediye Başkanlığı,

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü, himayelerinde gerçekleştirilen 3. şiir yarışmasında birincilik ödülünü “Çocukluğa söylence” adlı şiiriyle Şenol Durmazer aldı. İkincilik ödülü Saltuk Buğra Bıcak’ın olurken, üçüncülük ödülünü Vildan Poyraz aldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonundaki şiir gecesinde, sevdikleri ve seçtikleri şiirlerden örnekler veren, Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akaya ve Mehmet Akif

Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı şiirimize karşı gösterdikleri ilgi ve sevgiyi göstermiş oldular.

Mansiyona layık görülen şiirlerin şairlerine kurum özel ödülleri verildi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, dereceye girenlere ödüllerini verdikten sonra sevdikleri, beğendikleri şairlerin şiirlerinden seçtiklerini seslendirdiler. Yönetici ve bürokratların şiir okumaları ayrıca takdir topladı, alkışlandı.

Sunuculuğunu Hasan Türkel’in yaptığı, Burdur Gazetesi şiir gecesinde, ödül töreninde birinciliye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın,  üçüncüye çeyrek altın verildi.

Şiir gecesiyle ilgili haberler, Burdur gazetesinin 24, 25 ve 27 Mayıs 2013 tarihli sayılarında geniş olarak yansıtıldı, kamuoyuna duyuruldu, belge olarak sütunlarda yer aldı.

Burdur’dan esen şiir rüzgârı beni oldukça serinletti, sevindirdi, gururlandırdı. Sağ olasın Adnan Taraşlı, Nice şiir yarışmalarına, etkinliklerine.