- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Burdur-Gölhisar’dan Pınar’ Gazetesi

Anadolu Basın içerisinde yeralan, bana ulaşan gazetelerin sayfalarındaki gezintimi sürdürürken, bugün Burdur İlimizin Gölhisar ilçesinde haftalık 8 sayfalık, normal boyutlu,sevimli görünümüyle okurlarının karşısına çıkan, çıkarılan ‘Pınar’ Gazetesi sütun konuğum.

           

İlk sayfası renkli basımlı olarak bize ulaşmaya başlayan Pınar Gazetesi 12. yayın yılı içerisinde.

Masamda 624,25,26,27,ve 628. sayıları bulunan Pınar Gazetesinin önce kimliğine bakalım:

Sahibi: Faruk Dumlupınar, Hukuk Danışmanı: Av.Zeki Aksoy, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Duygu Dumlupanır, Muhabir: Nursel Kanyücel, Sayfa Editörü: Serdar Ertilav, Tlf:0248–4113780.

Pınar Gazetesinde yazı ve şiirleriyle imzaları görünenler var. Yazarlar; Prof. Dr. İsa Kayacan, Zekeriya Başgün, Lütfi Karaaslan, Mehmet Şener, şeklinde sıralanırken, Şairler, Mustafa Avcı, Zekeriya Başgün olarak görülüyor.

Bu isim ve imzaların yazı ve şiirlerinden bazı bölümler alarak devam edelim:

1. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kültür köprülerinin temellerinin atıcısı, köprülerin hayata geçirilmesinden büyük emekleri, gayretleri bulunan Doç. Dr. Tamilla Abbashanlı hocadan bir mektup ve ekinde bir kitap aldım (İsa Kayacan)

2. Biz bilirdik ki, bu memleketin kurumları da bizim dağları-ovaları da bizim, şehirleri-köyleri de bizi, tapusu da bizim, sokakları da. Ancak son yıllarda bir şey değişmeye başladı (Lütfi Karaaslan)

3. Babaların varlığı insana güven verir. Babaların olması, insanın güçlü olduğunu anlatır. Babaların eğitim ve öğretimdeki yerini inkar edemeyiz (Mehmet Şener)

4. Gölhisar yayla, dağda yaylalar var/Muğla, Antalya, Denizli komşular? Sıcaklarda komşular serin yer arar? Gel Gölhisar’a, bak ne yaylalar var (Mustafa Avcı)

5. Askerlik çağı gelince, onu yolcu etmiştik/Beraber davul zurnalarla halay çekmiştik/Vatana kurban olsun diye asker etmiştik/Amansız bir kurşuna kurban gittik şehidim (Zekeriya Başgün).

Şimdi, Pınar Gazetesinin, masamızda bulunan sayılarında yeralan, siyasi olmayan sosyal içerikli haber başlıklarından bazı örnekler verelim:

-İlimiz Valisi Süleyman Tapsız, Altınyayla’da incelemelerde bulundu/Gölhisar Devlet Hastanesi ‘Yangın söndürme ve hastane tahliye tatbikatı senaryosu’

-Teke Yöresi 3. Altın Sipsi yarışması Pırnaz’da kaldı/İlçemizde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bilgilendirme toplantısı yapıldı,

-Kibyra Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor/Foto iz grubu Gölhisar’da/Kaymakamlar toplantısı yapıldı/Kaymakam Kırkbıyık’a, Gölhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından plaket verildi,

-ARO Dergisinde Gölhisar Kibyra tanıtıldı/Gölhisar Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı,

-Üroloji uzmanı görevini başladı/Başhekim koca görevine başladı/Kültür Mantarının borsasını Altınyayla belirliyor vd.