- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Burdur Gazetesi Şiir Yarışmasında Alınan Eserlerden

Burdur ilimiz merkezinde ofset tekniğiyle günlük yayınlanan, Burdur Gazetesinin 3. geleneksel şiir yarışması 2013 yılının mayıs ayında sonuçlandırıldı. Bu yarışmada değerlendirmeye alınan şiirlerden bazıları, gazetenin 30 Mayıs 2013 tarihli sayısının 3. sayfasında yeraldı. Bu şiirlerin imza sahipleri: Zafer Özalp şeklinde sıralandı. Bu şiirler uzun soluklu olarak şekillendirilmiş, kaleme alınmış. Anılan şairlerimizin mısra anlatımlarından kısa kısa:

1. Zafer Özdemir: Ey yolcu; Sen hiç İnsuyu Mağarasını görüp/Şifalı suyundan içtin mi?

2. Muhsin Demir: Dün yazmayı denedim, beceremedim/Balkona çıkıp yaktım gecenin bir ucunu,

3. Rıdvan Oktay: Anam gönderdi beni/Namusunuz, vatandır dedi/Türk’ü, Kürt’ü kolkola/Vatan için çıktık yola,

4. Merve Karabıçak: Durakta gördüm ilk gün seni/Ne güzeldin sevgili/Gülüşün bir bebeğinki gibi/O kadar tatlı, o kadar masum.

5. Fatih Özdinçer: Yürüyorum, adım adım yürüyorum/Birbirini kovalıyor adımlarım/Hızlı hızlı yürüyorum/Ufukta sen varsın, sana yürüyorum.

6. Hasan Özalp: Harmandan gelir ambara/İhtiyaç fazlası doğru pazara/Satılır azıcık paraya/Çiftçinin alın teri gider havaya/Tüccar aldı beni, atıverdi kamyona/Şimdi başladı esas macera/Tilkinin hesap, vardık değirmene…

Burdur Valiliği, Burdur Belediye Başkanlığı ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü himayelerinde gerçekleştirilen Burdur Gazetesi 3. geleneksel şiir yarışmasına şiirleriyle katılan