- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Burası Köy mü Şehir mi? (I)

Burası Köy mü yoksa şehir mi?. Nüfusunun son 30 yılda öyle ya da böyle bir şekilde artmasına ya da artırılmasına rağmen sosyal ve kültürel manada arzulanan ölçülerde kendini gösterememiş yerleşim yerleri seçilmişlerin oy, atanmışların kotluk,toplu iletişim aracı olan görsel,işitsel ve yazılı medyanın reyting kaygısı yüzünden geldiği ve getirildiği şekliyle ne şehir nede köy bile değil!
Burası çirkin imar yapılaşması nedeniyle sosyal ve kültürel yaşam sergileyenlerin yaşayanlarına baktığında, cadde ve sokaklarına göz attığında Şehrin ve köyün kriterlerine uymadığına göre, ikisinin arasında, iki arada bir derede kalmış ülkenin Sahil köylerinden biri olabilir!

Burası ve Ülkede köyün ve şehrin, birbirine karışmasında, işlerin bu boyuta gelmesinde ve getirilmesinde en büyük pay, kendinden emin olmadıkları için bir an evvel küplerini doldurmak hissine kapılarak, az olsun bizim olsun zihniyetiyle görevlerini yüzlerine ve gözlerine bulaştırarak yapan ve yapma gayreti içinde olan seçilmiş ve atanmışlar ile toplumu bilinçsizce peşinden sürüklemeyi başaran Medyanın rolü büyüktür.

Burada ve ülke genelinde işin bu noktaya gelmesinde ve getirilmesinde en önemli pay sahibi olan seçilmiş ve atanmışlar ile toplum önderleri ve medya kuruluşları bu kez daha önce yaptıklarının aksini yaparak ” yiğit düştüğü yerden kalkar” özdeyişinden hareketle yaptıkları bu yanlışı, istemeleri halinde ortak bir çalışmayla yine kendileri düzeltebilirler.

Aslında burası köy mü, yoksa şehir mi sorusunu Ülke geneli için sormak daha yerinde olacaktır. Çünkü söz konusu durum, sadece burada değil, siyasi rant ve koltuk kavgaları nedeniyle hayat bedava imiş gibi köyler ve beldeler boşaltılarak şehirlerde ikameti sağlanmaya çalışıldığı için ülke genelinde de durum aynı. Buradan çıkan sonuca göre burası şehir mi yoksa köy mü diye hayıflanmaya gerek yok. Çünkü burada yaşayanlar ve idarecileri, Ülke genelinde yaşayanlar ve idarecilerinin ta kendisi(aynası)dır.

Ahmet Yenin
Burası Köy mü Şehir mi?(1)