content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Eyl

Bunların Hiçbiri Ünye de Yok

Tıp Fakültesi Ünye’ye mi gidiyor diye serzenişle demeç veren İstanbul milletvekili Enver Yılmaz’a sormak gerekir; bu şekilde verdiği demeçle Sayın Yılmaz ayrımcılık mı, yoksa siyaset mi yapıyor? Milletvekili Yılmaz görünen o ki suyu bulandırma çabası içerisinde.
Tıp Fakültesiyle ilgili olarak verdiği demeçlerde bu duygularını seziyoruz. Önce bir karar verelim; Bütün yatırımlar Ordu merkeze mi yapılacak, yoksa 18 ilçesiyle bir bütün olan il geneline hakkaniyet ölçüsünde mi dağıtılacak?
Hatırlatmış olalım… Ünye doğumlu birçok milletvekili ve bakanlar, hizmetlere vesile olurken, Ünye ile Ordu İl’i veya Ünye ile diğer ilçeleri ayrı, gayrı tutmadıklarını zannediyoruz. Yani hizmet ve yatırımları Ordu’nun neresi hak ediyorsa, oraya yaptılar. Bu insanlardan hayatta olanlar ile ahrete intikal edenleri tek tek sayalım sizlere; Feridun Cemal, Rafet Aksoy, Hüsrev Yürür, Muammer Tekin, Senai Yazıcı, Şükrü Yürür, Refaiddin Şahin, Yılmaz Sanioğlu, Mustafa Hasan Öz, Cemal Uysal, Mustafa Hamarat ve İdris Naim Şahin.

Bu şahsiyetlerin ağızlarından, ikilik yaratacak sözler duydunuz, davranışlar gördünüz mü? Enver Bey! Şu anda Ordu’da yapımı hızla devam eden birkaç hükümet yatırımı var. Bunlar Havaalanı inşaatı, çevreyolu ve dere yolu inşaatları. Hâlihazırda bu inşaatlar devam ediyor.
Son beş yılda Ordu merkezde Turizmde yatak sayısı kaç kişiydi, şimdi kaç kişiye çıktı? Ordu merkezde doğalgaz var. Bütün cadde ve sokaklar sıcak asfaltla döşenmiş.

Yani Enver Bey; Ordu il olmanın bütün nimetlerinden faydalanıyor. Bunların hiçbiri Ünye de yok! Ünyeliden de ses yok, soluk yok!
Hâlbuki iktidarın ilçe yönetimiyle, belediye başkanıyla ve diğer ileri gelenleriyle söz verdiği, yukarıda saydığımız Ordu için yapılan yatırımların benzerleri de ( mesela; çürüyen hava alanı, doğalgaz yatırımı,10 Km’lik çevre yolu, şehir içi yollarının sıkıntılı hali) hala halledilebilmiş değildir.

Enver Yılmaz Bey; Siz Ordu’ doğumlu olmanıza rağmen İstanbul milletvekilisiniz. Siz göreviniz olmadığı halde bölgecilik yapıyorsunuz. Hâlbuki aslen Ünye doğumlu olmalarına rağmen, yukarıda saydığımız bitmiş ve bitecek hizmet ve yatırımların Ordu’ya gelmesine vesile olan milletvekilleri içişleri eski bakanı İdris Naim Şahin ve Av. Mustafa Hamarat’tır.

Hakkaniyete istinaden verdiğiniz demeçlerinizde bu durumları da dikkate almanızda fayda var diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Bunların Hiçbiri Ünye de Yok

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank