- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bugün Bayram

Bu gün Bayram. Dünya çocuklarıyla birlikte...

Türkiye büyük millet meclisinin açılışının, tarihimizde önemli bir yeri vardır.

Atatürk, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan’ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve  istiklâlimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz Atatürk, bu ulusal bayramımızı çok sevdiği çocuklara emanet ederek ona daha da güzel bir anlam katmıştır.

Çocukların da taşıdıkları bu önemli sorumluluğunun farkına varmalarını istiyordu.

Yıllardır coşkulu eğlencelerle kutladığımız bu şenlik, dünyada, çocukların sahip olduğu tek bayram. 1979 yılı, UNESCO tarafından "çocuk yılı" olarak ilan edildi. Bunun üzerine ülkemiz, o yıl 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. Bugün bayramımız, bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayramdır.

23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 93. yılını kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesidir.

Türk Ulusu, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır.

Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açılmış ve Türk halkı bu tarihte egemenliğini ilan etmiştir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te ‘23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra ise 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

 Bende iz bırakan en güzel anı 23 Nisan Çocuk Bayramında, 6 yaşında okuduğum şiirdir. O sabah duyduğum heyecan hala yüreğimdedir. Öğretmenime sonsuz teşekkürler…

En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum. Bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

Yürekleri dağlayan savaşlar son bulsun…

MUTLU OLUN ÇOCUKLAR…