content
28 Eyl

Bu Sadece Boykot Değil

BDP’nin, referanduma katılmayarak başlattığı boykot süreci, sivil itaatsizlik anlamında, okullara gitmeme eylemi ile devam ediyor. Sıradaki boykotlar; askere ve camiye gitmeme olarak belirlenmiş.

Anayasa’da yer almadıkları gerekçesiyle referandumu boykot ettiklerini açıklayan BDP, “anadilde Kürtçe eğitim göremedikleri için okullara, Türkçe hutbeler verildiği için de camilere gidilmemesi” kararlarını almış.

Bundan böyle, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar “Türk” olduğu için hastanelere, turistler Kürt olmadıkları için Akdeniz sahillerine gitmeyeceklerine, “THY” ile uçmayacaklarına, “Türk lokumu” yemeyeceklerine, “Türk kahvesi” içmeyeceklerine, “Türk hamamı”nda yıkanmayacaklarına, “Milli Piyango” bileti almayacaklarına, üzerinde TL yazdığı için “Türk parası” kullanmayacaklarına, TM yazdığı için “Türk malı” hiçbir emtiayı almayacaklarına, içerisinde Türk kelimesi geçtiği için “Türkü” dahi söyleyip dinlemeyeceklerine dair rivayetler de var.

Okula gitme, camiye gitme, askere gitme! Türk Bükü’ne bile gitme. Nereye gitsin bu millet? Yoksa dağa mı? İstedikleri bu olsa gerek. Bir taraftan barış, kardeşlik ve çözümden bahseden, dilinden düşürmeyen, öte taraftan kendi yayın organlarından sürekli olarak gençleri dağa çağıran PKK’nın asıl amacının, gerçekte “üzüm yemek” değil, “bağcı”yı sıkıştırmak olduğu, buradan bir kez daha anlaşılıyor. 

Kürtlerin içerisinde yer almadığı bir anayasayı kabul etmiyorlarmış!

Kürtçe resmi dil olarak tanınmadığı için, onlar da yasaları ve yaptırımlarını tanımıyorlarmış!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusuna asker göndermeyi reddediyorlarmış!

“Türkçe hutbe” gerekçesiyle kutsal ibadethane camiye bile siyaseti sokmaya çalışan bir zihniyetin amacı, sizce sadece “BOYKOT” olabilir mi?

Bu, açıkça bir başkaldırı, açıkça bir ayrılık hareketi değil midir?

Gelinen aşamada bu soruna hâlâ “Kürt sorunu” denebilir mi?

“Çözüm”den bahsedilebilir mi?

Bahsedilirse “Çözüm” nedir, nasıl olacaktır?

Çözüm; “Özerklik” mi?

Özerkliğin arkası ne, var mı, gelecek mi?

Belediye’nin önüne “Kürt bayrağı”nın asılması ne demeye geliyor?

“Kürtçe eğitim, Kürt bayrağı” talepleri, ne anlama geliyor?

Talepler bunlarla mı sınırlı kalacak?

“Kürt coğrafyası, Kuzey Kürdistan” ifadelerinin anlamı ne?

Her şey apaçık ortadayken, talepler, dayatmalar, aba altından sopa göstermeler artarak devam ederken, hadi gelin, şimdi şu “Kürt sorunu” dediğiniz sorunu bir çözüverin!!!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Bu Sadece Boykot Değil”

  1. 1
    Dr. Ahmet FİDAN Says:

    Son derece isabetli saptamalar olan güzel bir yazı.
    Teşekkür ederim Sebahattin Bey.
    Şuna hep ifrit olmuşumdur. Deniz kenarlarında, istanbulun tatlı sularında, lüks semtlerinde, kibrit kutusu kentlerin balkon sefalarında DOĞU GERÇEĞİ ni anlamak ve yetmiyormuş gibi, anlayamadan HÜKÜM VERMEK oldukça trajik bir vakıadır.

    Doğuya gitmeden, doğu ve güneydoğuyu gezmeden oralar hakkında kimse hüküm vermemelidir. Oranın durumu ve de fiili durumu televizyon ana haberlerinde izlendiği gibi olmadığı muhakkak.

    Özerklik kelimesini konşuyor olmak (bunun ardındaki amacı bile bile buna dolaylı hizmet etmek ne acı bir gerçek.

    BU COĞRAFYANIN SORUNLARINI ÖZELLİKLE KAŞIYAN BAŞKA ALMAN CLODİA ROTH BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER ALMAN MİLETVEKİLLERİNE İNAT "ALMANYA'DA TÜRK ÖZER BÖLGESİ OLUŞTURULMASINA YÖNELİK girişimler başlatmak gerek.

    Uluslararası ilişkilerin evrensel ilkesi gereği.
    Neydi onlar bilirsiniz: "Mukabele-i Bil misil" ve "Mütekabiliyet"



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank