content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
13 Ağu

Bu Günü Sev Yarını Yaşa

Her mevsimin güzelliği vardır. Bir mevsimi yaşarken diğerini özleriz. Kışı yazdan, yazı kıştan kıskanırız. İlkbaharı sonbaharı derken, mevsimlerde anlamadan geçer zaman.

Bildiğimiz gibi artık mevsimlerin pek zorluğu kalmadı ve sevilesi oldu. Her mevsimin kültürel spor faaliyetleri olduğu gibi… Zaman ve bol paranız da varsa doymayın keyfine.

Sporun yaşı yok desek de bilinçli spor her zaman sağlıklıdır.Fazlası zarar unutmayalım.

Şimdi tam deniz mevsimi bu sıcakta, hangi suyun başına gitsek keyif alırız ve ekmek arası taze soğan, peynire de bayılırız gün hiç bitmesin isteriz…

Tabii ki tüm güzellikler ve aldığımız o keyfin sonuna doğru deniz faslı yavaş yavaş bitmeye ve gün batmaya başlarken seyrine doyum olmaz. Duygular yoğunlaşır. Bitmesini istemeyiz ama çabuk yürümüştür yelkovan farkında olmadan. Zaman çoktan kucaklamıştır günü.

Yüreklerde heyecan, duyulan kuşların melodisinde koyulaşan akşama odaklanmıştır düşünceler.

Şemsiyeler kapanır masalar kurulur hizmet telaşı başlamıştır. Uzaktan motor sesleri duyulur. Balıkçı motorları dönmektedir.

Papyon bıyıklı balıkçı, sandalında sallanırken balıkların dansını seyreder. Bir yandan martılar gökyüzünde uçuşurken kolay değildir denizden rızkını alabilmek. Kolay değildir helal lokma yutabilmek. Emek ister.

Balıkçı balık ağlarını toplarken bir an önce satıp ne kadar kazanacağını hesapladığında yalnızca mutlu olur. Her gününün yaşam kazancı böyledir.

Yemek vakti de gelmiştir zaten.

Günün yorgunluğunda oh ne güzel keyif diye uçuşur düşünceler, kızıllık sevişen denizin mavisinde kucaklaşırken gecede iyice çökmüştür gündüze. Yıldızların üstümüze yağması romantik gelir. Sağdan soldan müzik sesleri kulağa dalga dalga eser. Günbatımını karşılayan fasıl eşliğinde bir dilim peynir bir dilim kavun ve uzatılan eller birleşir mutluluğun derinliğinde, kadehin yudumunda gönülden gönüle sunulur. Derken tam bir sigara yakacakken diğer bir yerde dikkat çeken (sigara içilmez) yazısı göze çarpar. Tabii keyifler kaçar. Sigara içenler ve dikkat etmeyenler içindir bu ikaz. Kapalı mekânlarda uyulması mecburidir. Riayet edilmediğinde ağır cezaları vardır. Bizler bunun ne kadar bilincindeyiz diye düşündüğüm olur.

Keyifler dorukta olsa da yürekler buruktur. Her yerde her şey istediğimiz gibi olmasa da bizler her zaman olduğu gibi rahatlığımıza göre eğlenmek isteriz.
Çevreye zarar vermeden piknik yerlerinde mangalların yakıldığı, dumanların savrulduğu, yüreklerin şaşırdığı özgürlüğünde bir gecenin yorgunluğunu paylaşmak adına yaktığımız ateşi de söndürmeyi ihmal etmeden tabii ki!

Tadıyla tuzuyla güzel bir günün keyfindendi sizlere seslenişim.

Ayağı büyük

Numarası yok dünyada
Bu günü sev ve yaşa
Yüreğin varsa paylaş
Yarınlar yok arkadaş

MOR Köşe’den sevgimle efendim.

Aynur AVCI

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

5 Kere Cevaplanmış to “Bu Günü Sev Yarını Yaşa”

  1. 1
    Şerife ÇINAR Says:

    Aynur canımmmm ne güzel anlatmışsın ben de orada olmak istiyorum şimdi.
    Yüreğine kalemine sağlık arkadaşım.
    Sevgilerimle.

  2. 2
    Çapar Kanat Says:

    Yazınızı okudum
    Çapar Kanat
    Çiğ Süt Üreticisi-Çiftçi

  3. 3
    dr. ahmet fidan Says:

    .........
    Bu günü sev ve yaşa
    Yüreğin varsa paylaş
    Yarınlar yok arkadaş

    MOR Köşe’yi takipteyiz efendim.

  4. 4
    berk Says:

    Yazılarınızı devamlı okuyorum beni bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ederim saygılarımla

  5. 5
    çetinaltungüneş Says:

    YAŞAMAK
    Yaşamak
    İnsanca ve onurlu
    Yaşamak
    Yiğit ve renkli
    Yaşamak
    Ağlar gibi ilk aşkta
    Yaşamak diyorum
    Ey insanlar
    Yaşamak savrulur gibi sabah sabah güneşe kuşlar
    Dökülür gibi orman göllerine yıldızlar
    Helal bir sofradan kalkılır gibi
    Ve güzel bir kitabı kapatır gibi
    Koklar gibi kundakta bebek geçmişimizi
    Hızlı bir trende öpüşür gibi
    Öper gibi ayrılığı alnından
    Vurur gibi başına kahpeliğin
    Ve masmavi bir bahar sabahında
    Vurulup bir kadına
    Alabulut sevdalara uyanır gibi
    Yaşamak diyorum
    Ey insanlar
    Mutluluk arayanlar onursuz karanlıklarda
    Yaşamak diyorum
    Yaşamak
    Sevişir gibi...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank