- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Boşanmak Özgürlük mü?

Çukurova’nın en güzel etkinliklerinden birine dün veda ettik.

Beş günlük kitap fuarı muhteşem bir şekilde sonlandı. Birbirinden değerli yazarlarımız fuarı şenlendirdiler. Adana insanının ne kadar çok kitap okuduğu bir daha belli oldu. Yüz binlerce kitap yeni okurlarıyla buluştu.

Fuarda her kesimin sesi olmuş yüzlerce yazar da geldi. Hem konuştular hem imza yaptılar. İşte onlardan birisi Ayşegül Kuşçu’ydu.

Ekspres gazetesindeki yazılarından zaten yakından tanıdığımız Ayşegül Kuşçu ilk kitabı Eyvah Boşandım Özgürüm ile fuarda yerini aldı.

Boşanmanın başınıza gelen en iyi şey olmadığı kesin.

Ancak yaşadığınız en kötü şey olmadığı da açıktır.

İçinde bulunduğumuz durumu iyi ya da kötü algılayan bizim zihnimizdir.

Bizim için kötü olan bir durum başka biri için iyi hatta çok iyi bile olabilir. Olaylar kendi başlarına kötü ya da iyi olmazlar. Onları kötü ya da iyi yapan bizim olaylara nasıl baktığımız ve onlara çözüm olarak neler ürettiğimizdir.

Basit bir şekilde düşünmeye çalışırsak boşanma; belirli bir zaman önce evlendiğimiz, belki de bir zamanlar karşılıklı bir şeyler hissettiğimiz, ortak bir yaşam sürdüğümüz insanla çeşitli nedenlerden dolayı hem resmi hem de fiili olarak ayrılmaktır.

Mutlu giden bir evliliği, hiç kimse boşanmayla sonlandırmak istemez.

Taraflardan biri ya da her ikisi için evlilik hayatı artık çekilmez bir hal olduysa, boşanmadan daha iyi bir alternatif görülmüyorsa boşanma yolu seçilir. Yani, kötü bir durumdan daha iyi hissedeceğimizi düşündüğümüz ortam ve koşullara geçiş yapmak için boşanırız.

Ayşegül Kuşçu ilk romanı "Eyvah! Boşandım Özgürüm" de boşanmanın tüm olumlu ve olumsuz yönlerini irdeliyor. Romanın ana kahramanı Işıl’ın gözü ile kendi olmaya çalışan, birey olarak var olmak isteyen tüm kadınların mücadelesini yalın ve keyifli bir dille anlatmaya çalışıyor.

"Eyvah! Boşandım Özgürüm" kadın özgürlüğüne yapılmış bir çağrıdır.

Kadınlığını gizlemeyen, cinselliğinin altında ezilmeyen özgür kadının el rehberi olmaya aday kitabı kadın ya da erkek tüm okurların boşansa da boşanmasa da okumasını öneriyoruz…

AZ Kitap, okuyan herkesi hikâyenin içine çekecek iddialı bir roman olan "Eyvah! Boşandım Özgürüm"ü Türkiye’nin her yerindeki seçkin kitapevlerinde satışa sunuyor.

Sevgili kardeşim Ayşegül’ü kitabından dolayı tebrik ediyorum.

Boşanan, mağdur olan erkek ve kadınlarımıza bir çıngı ve uyanışa vesile olması dileğiyle…

ADANA SON NOKTA:

 yukselemertoglu@hotmail.com