- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

‘Bolu Gündem’ ve ‘Kerkük’ün Sesi’ Gazeteleri

Gazetelerin sayfalarındaki gezintimi sürdürüyorum. Bugün iki gazete var masamda. Bu gazeteler sırasıyla:

BOLU GÜNDEM GAZETESİ

10 sayfayla günlük yayınlanıyor 8725. sayısı masamda Bolu Gündem gazetesinin. Sahibi M.Süha Alparslan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Ayşegül Topçu.

 

Aykut Karagüzel, Mustafa Namdar, Aydın Hitit imzalı makaleler dikkat çekiyor. Şimdi Bolu Gündem’in masamda bulunan sayısından bazı haber başlıkları aktaralım: -Su kesintileri Bolu halkına zulüm/Elektrik direğine çarpan karı koca ağır yaralandı/Bolu’da 6 yılda 755 kişi evlenmekten vazgeçti/Çimento yüklü tır devrildi: 1 yaralı/Yola savrulan 6 koyun kayboldu/Gölcük tabiat parkı incelendi/Kaplıcalarda bakım ve onarım çalışmaları başladı vd.

Makale yazarlarından birer ikişer cümle nakledelim şimdi:

 

1. Ben bu şehirde yaşamaya başladığım günden beri her maçta bu cümleyi duyarım: Boş yere hayal kurma kardeşim (Aykut Karaüzel)

2. İster bilek, ister fiziki güç, ister bilgi, ister ekonomik güç. Kim ne derse desin bunlar geri kalmış toplumlarda birey üzerinde kurulacak baskıda yardımcı faktörlerdir (Mustafa Namdar)

3. II.etap çalışmaları başladı. Karaçayırdaydık, Ali dışında tam kadro. Fazla sıkmadan ortaya tempoda bir çalışma (Aydın Hitit)

KERKÜK’ÜN SESİ GAZETESİ

Bartın’da 8 sayfayla aylık yayınlanıyor. Masamda 35 ve 36. sayıları bulunan “Kerkük’ün Sesi”Gazetesi, Kerkük sevdasıyla dolu bir anlayışla yayınlanıyor. Sahibi: Güngör Yavuzaslan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Göngör Yavuzaslan. Yönetim Merkezi: Kırtepe Mhl. Lütfiye Mhl. No:15 Bartın.

Kerkük’ün Sesi Gazetesinin elimizde, masamızda bulunan iki sayısındaki haber başlıklarından bazı seçmelerle devam edelim:

Cephede ‘Hicran’ yasarı/Kardeşliğin belgesidir/Alptekin unutulmadı/Türkmen bayrağı Karadeniz’de dalgalandı/Telafer sınır kapısı istiyor/Suriye Türkmenleri hedefte/Irak’lı Türkmenler kardeşlerimizdir/Ahmet Tuzlu “Dost elinin bülbül sesi”/Doğu Türkistan’a veda değil özgürlük,

Çin polisi Doğu Türkistan’da evlere baskın yapmaya başladı/Hollanda’da Türkler ciddiye alınmıyor/Urumçi’yi unatmadık/Türkmen şehitlerinin hesabı sorulsun/Şifreye 36. paralel/Kerkük Türkmen beyini bekliyor: Bahçeli bayram namazını Kerkük’te kılacak/Ahıska Türkleri zor durumda /Kerkük şehitleri unutulmadı/Batı Trakya davasının büyük müdafi Dr. Sadık Ahmet/Bayraktar Ebulfeyz Elçibey vd.

Rait Aslan’ın makalesinden: Cumhuriyet bayramı nedeniyle Kerkük’te insanlar sevinç içinde ve şenliklere katılmak için hazırlık yapmışlar. Şehrin cadde ve sokakları süslenmiş. İnsanlar mutlu ve bir o kadar da heyecanlıymışlar.

GÜNÜN SÖZLERİ:1. Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür. (Mustafa Kemal Atatürk)

2. Aritmetik, ayakkabılarını çıkarmadan yirmiye kadar sayabilmektir. (Mickey Mouse)

3. Sevgililerin birbirinden bıkmamalarının sebebi, hep kendilerinden söz etmeleridir. (La Rochefoucauld)

4. Kaç yaşında olduğunu bilmeseydin, kaç yaşında olurdun? (Satchel Paige)