content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Haz

Bize Has/sas Durumlar

Kimi zaman hoş kimi zaman nahoş/boş ama sadece bize has şeyler var/oluyor hayatımızda.. Anlatıldığında veya görüldüğünde hemen, “kesin bizde değildir” ya da “bizde olmuştur bu hadise” diyebiliyoruz.
Sabah kahvaltıda okuduğum gazete haberinin nerede olduğunu söylemeden, ablam hemen anladı nerede olduğunu. Haber şu: “Kızı, oğlu ve eşi 24 saat içinde öldü. Önce safra kesesinde taş olan kızı öldü. Haber vermek için aradığı oğlu evde ölü bulundu. Kocası evlat acısına dayanamadı.” Haberin nerde geçtiğini ya da ailedeki kişilerin adını okumamıştım fakat ablam Türkiye'de olmadığını hemen anladı. Ablamın nasıl anladığını şaşkınlık içinde merak ettim doğrusu: “Ne var bunda şaşıracak” dedi. “Türkiye'de ya trafik kazasında ya da sobadan sızan gazla toplu aile ölümleri olur. Bizde böyle toplu aile ölümleri olmaz.”

Gerçekten bazı şeyler nasıl kendini belli ediyor değil mi? 13 yaşındaki çocuk işçi pres makinesinde ölüyor ve patronu “trafik kazası geçirdi” diyor. Hangi ülkede olmuş olabilir sizce bu hadise?

Yurtdışına çıkın mesela... Türkiyeliler hemen seçmece anlaşılır.. Dünyanın en global şehirlerinden birinde geleneksel kıyafetleri ile dolaşan insanlara tahammül edemeyen bir bizim insanımızdır ya da büyük özgürlükler içinde yaşayıp, hatta bir ayağı sürekli batıda olup, Türkiye'ye gelince “ulusal, ulusal” takılmayı bir marifet bilen, farklı renklere, seslere kendi ülkesinde tahümmül edemeyen Türkten başkası değildir.

Bir oğlunu dağa diğer oğlunu askeriyeye kaptıran bir aile ancak Türkiye'de bulunur..

Uzun zaman sonra, işte buna benzer, onlarcasını rahatlıkla kendi içimizde ya da dışımızda türetebileceğimiz  “bize has” durumlardan bazılarını yazmak  istedim sadece..

Ev ödevi: Sizde içinde "bize has durumlar"ın geçtiği en az 3 (üç) cümle kurun. "Babamın biz has durumları var." cümlesi kabul edilmeyecektir.

Not:Kendime ve anneme verdiğim sözü tutmak için yazmaya devam inşaAllah..

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank