content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Oca

Birliğe Çağrı

Değerli okuyucularım, bu hafta Kıssadan Hisseler adı altında yazdığım köşe yazıma, içinde bulunduğumuz şu günlerde artan şiddet ve terör olayları nedeniyle tüm insanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu çağrı “BİRLİĞE ÇAĞRI” neden birliğe çağrı denilecek olursa, birçok nedenleri var. Ben sadece bir nedeni açıklayayım.  Belki o bile yeter.

Bir baba ölüm döşeğinde çocuklarını başına toplamış ve bana biraz ağaç çöpü getirin demiş. Çocuklar çöpü getirmiş ve baba çöpün birini alıp, ortadan ikiye kırmış, iki çöpü yan yana koymuş onu da kırmış, üç çöpü yan yana koymuş biraz zorlanarak kırmış, dört çöpü yan yana koymuş kırmada zorlanmış derken beş çöpü yan yana koyup kırmaya çalışmış ama kıramamış. Çocuklara hitaben bu hareketimden bir şey anladınız mı demiş. Çocuklar bir şey anlayamadıklarını ifade edince, bakın yavrularım ben can çekişiyorum ve kısa bir süre sonra aranızdan ayrılacağım. Benim yokluğumda birlik beraberlik içinde olmazsanız her birinizi tek çöp gibi çok kolayca yok ederler diyerek nasihatte bulunmuş.
_____________________________

Bende bu kıssadan hareketle, Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde, tek Vatan üzerinde, tek Bayrak altında, aynı havayı teneffüs ederek, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşayalım diyerek tüm herkese çağrı yapıyorum.

“Kurt dumanlı havayı sever” diye bir atasözü vardır. Bizler birbirimize karşı hasım hane tavırlar sergileyip, düşman gibi hareket edersek, bu cennet vatanda gözü olan dış mihrakların ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

Bizler, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez vs. hepimiz bu vatan ve bayrak uğruna aynı cephede el ele, kol kola, omuz omuza çarpışmadık mı? Şimdi ne oldu bize, bizi bizlerden eden, birbirimize düşürmeye çalışan iç ve dış mihrakların oyununa gelmeyelim.
En yakın komşumuz Irak’ın durumuna bakalım. Üzerinden halen savaşın etkisini atamamış, vatandaşlar aç, susuz, sefil bir yaşam içerisinde hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Böyle bir durumu kim tasvip eder. Orada da aynı mezhep ve ırktan olmayan insanlar var. Şu anda birlik içerisinde hareket edememenin sancısını yaşamaktadırlar. Bir atasözünde “Bir musibet kırk nasihatten yeğdir” öyle ise komşumuzun musibetini nasihat olarak alıp, onların düştüğü durumlara düşmemek için, bir olalım, diri olalım diyerek terörü lanetle ve şiddetle kınıyorum.

Bu sözlerim hem nasihat hem çağrı
Yanmasın anamın babamın bağrı
Batıdan Edirne, doğudan ağrı
Bu vatan toprağı bizimdir bizim.

Bir bayrak altında aynı milletiz
Türk ile Kürt ile tek bir devletiz
Zaten şu fanide biz emanetiz
Şükrani bu benim sözümdür sözüm.

ŞÜKRANİ

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank