content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Oca

Birileri kızsa Bile Senaryoları Yazacağız

 «Bu senaryo gerçek olur mu?" manşetiyle Gazete İstanbul'a yazdığım haberin spotunu ise "Vehbi Orakçı, Velittin Küçük ve Mustafa Erdoğdu'ya meclis üyeliği teklifi mi yapılacak? Başbakan Erdoğan'ın Beylikdüzü’nde yerel yönetimin kesinlikle kazanılması için düşündüğü iddia edilen senaryo gerçek olabilir mi?" diye yazmışım.
Haberin ayrıntısını ise; "Beylikdüzü'nde ise seçimleri kazanabilmek için, ilçe kamuoyunda karşılığı olan ve üç güçlü isim; Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, kapatılan Gürpınar Belediye Başkanlığını 15 yıl yapan Velittin Küçük ve MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erdoğdu'nun AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi adayı olarak gösterileceği iddiaları kamuoyunun gündemine düştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beylikdüzü seçimlerinin mutlak kazanılması için belediye başkan adayının yanına üç kuvvetli ismi yerleştireceği, Vehbi Orakçı'ya ayrıca AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği teklif edileceği söyleniyor" iddialarına yer vermişim.
****
Gazete İstanbul'un Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Hacıhasanoğlu ise "Seçim senaryosu" manşetiyle vermiş haberimizi. Haberle ilgili aldığımız tepkileri Kars Sarıkamış Şehitleri için yaptığımız ziyarette aldım. İlk arayan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Velittin Küçük’tü. Kendisine yanıt veremedim. Sadece dinledim. Çünkü bulunduğum ortamda 10'dan fazla gazeteci vardı. Başkaları da aradı.
Velittin Küçük, böyle bir senaryo içersinde asla olmayacağını, böyle bir  senaryonun kendisi ve beraber yol yürüdüğü arkadaşları, dostları için büyük bir hakaret olduğunu söyledi.
****
Haber Beylikdüzü’nde konuşulan bir senaryo ile ilgiliydi. Birileri beğense de beğenmese de konuşulanlar haber olur. Yazdıklarımız konuşulan senaryonun belki de bozulmasına neden olmuştur. Çok fazla bir zaman yok. Şubat ayının ortasında yazdıklarımızın ne kadarının gerçek olup olmadığını göreceğiz. Takke düşecek, kel görünecek.
Bir kentte seçimlerle ilgili değişik senaryolar konuşuluyorsa, bunlardan kamuoyunun bilgisi olmalıdır. Gazete, gazeteciler bunun için var.
Ayrıca gazetede gündeme gelen iddiaları Velittin Küçük, Vehbi Orakçı ve Mustafa Erdoğdu ile haber öncesinde de konuştum. Konuştuklarım özel olduğu için yazmayacağım.

****
İbrahim Bülbüllü’nün Beylikdüzü’nde AK Parti’nin adayı olduğunu da aynı gün AK Parti kurmaylarının bir araya geldiği toplantıdan aldığımız bilgilerdi. Ve aynı ortamda Vehbi Orakçı’yla ilgili bizzat Başbakan Erdoğan'ın "Vehbi, Meclis üyeliğini kabul eder mi?" sorusuna verilen yanıtı da beraber konuşmuştuk.
Ardından aynı teklifin Velittin Küçük ve Mustafa Erdoğdu’ya yapıldığında neler olabileceği üzerine sesli olarak tartışmıştık. Bulunduğum ortamda kimlerin olduğunu, Başbakan ile kimin görüştüğünü ve neden Vehbi Orakçı’yla ilgili o soruyu sorduğunu yazmayacağım.
Ancak gazetenin "seçim senaryosu" manşetiyle verdiği haberin arka planı vardı. Durup dururken gündeme getirilmemişti. Başbakan Erdoğan, son operasyonlar sonrasında yerel seçimlerin özellikle İstanbul ve Ankara'nın dünden daha önemli olduğunun en farkında olan bir liderdir. Çünkü, İstanbul ve Ankara kaybedildiğinde 2009 seçimlerinden daha kötü bir sonuç alındığında Cumhurbaşkanlığı ve 2015 seçimlerine muhalefetin daha moralli ve bir adım daha önde gireceğini sıradan faniler bile bilirler.

****
Onun içindir ki, özellikle AK Partili 27 (büyükşehir belediyesi de dahil) beledeyinin kaybedilmemesi yeniden kazanılması için hangi senaryolar gerekiyorsa devreye sokulacaktır. 13 CHP'li belediyenin kazanılması da buna dahildir. Bunu bilmek için çok akıllı olmayada gerek yoktur.
Konuşulan senaryoların hayata geçirilip geçirilmeyeceği aktörlerin alacağı tavırlara göre değişir.
****
Şunun bir kez daha bilinmesini istiyorum. Yazdığımız senaryo gerçekleşir yada gerçekleşmez adı üstünde bir seçim senaryosu. Benim düşüncem çok açık. Beylikdüzü'nde Velittin Küçük ile seçimleri AK Parti kolay kazanır. Bunu her ortamda sesli olarak dile getiriyorum, yazıyorum. Çünkü, Küçük hem CHP'den hemde MHP'den ciddi bir oy alır. AK Parti'nin oylarını aldığında ise seçimleri en az yüzde 50 ile kazanır.
Beylikdüzü'nde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu olduğunda ise açık açık yazıyorum hem AK Parti tabanından hem de MHP tabanından oy alır. İmamoğlu, 2004 ve 2009 CHP adaylarından daha farklı ve daha güçlü bir adaydır. Bunu göremeyenlerin seçim kazanması da mümkün değildir.
Vehbi Orakçı'nın da toplumda bir karşılığı var. Bunu sokakta açık açık görmek mümkündür.
Şayet AK Parti mevcut Belediye Başkanı Yusuf Uzun'u aday gösterir ise, Velittin Küçük, Vehbi Orakçı, Mustafa Erdoğdu ve diğerlerinin desteği olmadan da kazanması bugün için oldukça zordur. Kamuoyu yoklamalarında bu gerçek açık açık görülmektedir.

****
Denilebilir ki, kamuoyunda karşılığı olmayan bir aday belirlendiğinde tüm aktörler onun yanında olursa seçimler kazanılır. Bu gerçek olmayabilir. Çünkü, bir kişi aday olduğunda seçmenden alacağı destek ile aday olmadığında 'filanca kişiyi destekliyorum, oy verin' dediğinde alacağı destek aynı olmayacağı da ortadadır.

Son söz: Bir senaryo daha yazayım. Bu senaryo çok uzun süredir konuşuluyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece'de yapılan etkinliklere son günlerde katılmaya ve boy göstermeye başladı. Acaba diyorum, Uzun Büyükçekmece'ye aday gösterilerek adaylar arasında büyük bir mutabakat sağlanabilir mi? Velittin Küçük'de Beylikdüzü'ne aday gösterilerek gazetemizin gündeme getirdiği seçim senaryosu farklı bir şekilde hayata geçirelebilir mi?
Birileri buna sakın kızmasın adı üstünde bir senaryo. Senaryoyu hayata geçirecek olanlar yönetmenler, biz sadece seyirciyiz. Biz ölümlüler senaryolar üzerine sesli düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Yapabildiklerimiz bunlar...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank