- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Birdal Can Tüfekçi Duygularıyla

Birdal Can Tüfekçi, Muğla ilimize bağlı, Dalaman ilçemizden seslenmeye devam ediyor. İki şiiri var Birdal Can Tüfekçi’nin masamda. Bu şiirler, Yıllar yılı ve Heveslenme boşuna adlarının taşıyıcıları efendim.Beş ayrı bölümden oluşan, meydana gelen Yıllar yılı adlı şiir; El vurupda açılan gönül yarasında sözlerin izi olduğu, yıllar yılı şafaksız gecelerde duyulan, yaşananların mısralara dökülen duyguları yer alıyor.

Bir dörtlüğü bu şiirin şöyle karşımıza çıkıyor Birdal Can Tüfekçi anlatımıyla, duygularıyla;

Bulamadım ben sensiz, gönlümün can eşini,

Bayram olurdu bana, görseydim gelişini,

Üzerimde parlayan, aşkımın güneşini,

Doğdurmadın bir türlü, yıllar yılı bir tanem

Ayrılığın yüreğinde kor olduğunu, adının her anılışında, bitmeyen korla dolup taştığını, ömrün geçmekte oluşu karşısında “gel demenin ar” olduğunu anlatıyor bir bir, mısra mısra Birdal Can Tüfekçi.

Beş ayrı dörtlükten meydana gelen, Heveslenme boşuna adlı, başlıklı şiirde de Birdal Can Tüfekçi duygularının sevgi ve sitem anlatımlarıyla karşılaşıyoruz. Bu şiirin bir dörtlüğü şöyle çıkıyor karşımıza:

Seven gönül aşkını, böyle satmaz bilesin,

Son sözümü sor bana, gönül seni dilesin,

Muradın oldu artık, hep gönlünce gülesin,

Heveslenme boşuna, bu aşk bitmez sevdiğim.

Birdal Can Tüfekçi, özellikle şiirleriyle, yayınladıklarıyla sanat ve edebiyat dünyamızın önemli bir yerine, noktasına ulaşmış, bağdaş kurup oturmuştur. O’nun gelecek gün ve yıllarda daha önemli noktalara ulaşacağı yönündeki inancımı belirtmek istiyor tebriklerimi sunuyorum efendim.