- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bir Tutam Mola

Kültür sanat aşkı bize Anadolu’yu dolaştırıyor, içimizde memleket sevdası var. Yaş ilerledi, yolculuk rahatsız da ediyor ama, bir müddet daha dolaşacağız galiba. Yozgat Sevdasıyla düştük yollara. İlimizin tanıtımı bizim için en önemli sebep. “ Kültür Elçisiyiz” diyorsak katlanacaksınız bu çileye; eh biz de öyle yapıyoruz zaten.
 
Hatay dan bir dost el eyledi: “Şiir dinletimiz var, dostlar toplanıyor siz de gelin” dedi. Neylersiniz hani meşhur laftır:” Kambersiz düğün olmaz” Koca Kurt seni de bekliyoruz dediler mi dayanamıyoruz. Adın çıkmış doksana inmez seksene, gitmezsen dostlar darılır…
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına ben, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği adına da Kelami Akdemir programa davetliydik. Kelami beyle birlikte gidelim dedik sözleştik. Yol uzun, çile fazla…Eeee ne yapacaksınız katlanmanız gerekir azıcık  bu çileye..
Burada ifada etmeliyim ki: Yozgat Belediye Başkanımız Yusuf Başer beye ve kültürden sorumlu kardeşimiz  Erhan Özele çok teşekkür ediyoruz…Kültüre ve sanata onların ilgisi de olmasa ortada kalacağız, gönüllerine yüreklerine sağlık. Yozgat Belediyesi bu konularda oldukça duyarlı davranıyor, başkan beyi ve yöneticilerini tebrik etmek bizim için insani bir görevdir...
Yollara düştük dedik, Ama nereye? Yolculuk Hatay Serinyol’a, tabi ki yol üzerinde uğrayacağımız dostlarımız da olacak. Adana’da temsilcimiz Harika Ufuk’a, Münevver Düvere, Halise Tekbaş’a, İskenderun da Eşref Azgın Türkeri dostumuza, Payam da hemşehrimiz Şair Necati Coşkun’a, Serinyol’da Temsilcimiz Fatma Çetin Kabadayı’ya, Hatay da hemşehrimiz Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’e uğramadan gelmek olmazdı.
Güneyde oldukça çok şiir dostu arkadaşımız var. Bunların hepsine selam verip dönmeyi arzu ederdik ama zamanımız buna müsait değil. Bizim amacımız Serinyol 2. Şiir Dinletisine katılıp dönmekti. Ancak yolumuz üzerindeki dostları ihmal etmeyelim bir selam verip çaylarını içelim istedik.
Serinyola’da “Bir Tutam Mola” vermek üzer çıkmıştık yola. Serinyol 2. Şiir Dinletisine katılmaktı muradımız. Serinyol’da öğretmen olarak görev yapan bir dönem Yozgat Şairler Yazarlar Derneğinin temsilciliğini üstlenen eğitimci yazar arkadaşımız Fatma Çetin Kabadayı nın misafiri olmak ve şiir dinletisinde buluşmak üzere yollardayız.
“Bir Tutam Mola” adını taşıyan “Serinyol Şiir Dinletisine” davet edilen önemli dostlarımız var: Hasan Gök, Eşref Azgın Türkeri, Nejla Karataş, Hatice Elveren Peköz, Çetin Kalkan, Selamet Bağcı, Kelami Akdemir, Hüseyin Özel, Mustafa Söylemez, Selahattin Yılmaz, Mustafa Atım, Atra Gönül Aslan, İbrahim Şaşma, Süreyya Kaya, Turgay Aşkın ve ben davetli konuklar arasındaydık.
Taa Hataya  kadar gelip de Hatay Valisi hemşehrimiz Sayın Celalettin Lekesizle görüşmeden  dönmek de olmazdı. Vali beyle telefonla randevu almıştık. Onunla görüşmek üzere bekliyoruz. Bu ara programdan nasıl olsa bahsedeceğiz. İstedik ki Hatay dan sizlere bir selam yollayalım.Bizi unutmayın döneceğiz diyelim, sağlık haberimizi yollayalım. Hani ne derler “ Ya Nasip” ölümlü kalımlı dünya..Allah nasip ederse uzun yolları kat edip döneceğiz.
 
Burada tekrar ifade etmem  gerekirse” Kültür- sanat “ faaliyetleri bizim ilgi alanımızı oluşturuyor. Eğitim camiasından uyumlu güzel dostlarımızla bir araya geldik. Yozgat Kültürü adına güzel şeyler yapmak istiyoruz. Hem Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği ile hem de Yozgat Kültür Turizm Ve Kalkınma Derneği ile memleketimize hizmet etmek, adını duyurmak istiyoruz. Emeğimiz ve çabamız bu yöndedir.
Bu çalışmalarımızı yaparken bize destek olan yöneticilerimize, Sorgun Şairler Yazarlar Derneği yönetimine Sayın Durali Doğana, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneğine ve Kelami Akdemire, Yerköy Halk Aşıklar Derneği Başkanı Kadir Öğrene teşekkürlerimi sunuyorum.Güzel bir birliktelik doğdu Mevla bu güçlü birlikteliğimizi daim eylesin inşallah. Bu duygularla Hatay dan Serinyol’ dan sizlere bir selam yollamak istedik. Yozgat’a selam, dostlarımıza selam ve Yozgat’ın Kültür Sanat dostu  Yozgat Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer’e ve ekibine selam…..Sıcak bir ilkbahar serinliği ile devam eden yolculuğumuzdan herkese selam…